Mājās gatavotas bezglutēna tortiljas

Ievies jaunu tradīciju – iknedēļas tortilja vakarus! sacep milzīgu kalnu ar kraukšķīgām tortiljām, kuras katrs var sapildīt ar iecienītākajiem dārzeņiem un mērcēm!

Kas nepieciešams?

2 ēdamk. Rapunzel maltu linsēklu vai Rapunzel čia sēklu, samaltu + 2 ēdamk. silta ūdens

1 tase Bauck Hof turku zirņu miltu vai kukurūzas miltu

2/3 tases ūdens

Šķipsna Rapunzel Atlantik jūras sāls un Sonnentor kumina

YAKSO kokosriekstu eļļa, cepšanai

Kas jādara?

Bļodā sajauc maltas linsēklas vai čia sēklas ar 2 ēdamk. ūdens un ļauj 5 minūtes uzbriest. Pievieno turku zirņu miltus, ūdeni un garšvielas. Sajauc, līdz veidojas viendabīga masa. Masai jābūt diezgan šķidras konsistences (kā plāno pankūku mīklai), tādēļ vari pievienot vēl ūdeni pēc nepieciešamības.

Pannā uzkarsē kokosriekstu eļļu un cep tortiljas pēc plāno pankūku principa, lejot pannā nelielu kausiņu mīklas un izlīdzinot masu vienmērīgi pa visu pannu. Cep aptuveni 2-3 minūtes, līdz redzi, ka tortiljas maliņas kļuvušas viegli brūnas. Apgriez uz otru pusi un cep vēl 30-60 sekundes.

Pildi tortillas ar iemīļotākajiem dārzeņiem, neaizmirstot avokado, pupiņas, kukurūzu un mērci – piemēram Biona veģetāro majonēzi un saldo čili mērci.

Labu apetīti!

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

paraksts_biobl_Il



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *