Man rudens asociējas ar zeltainām krāsām. Un mandelēm.
Šajās brīvdienās pamēģini mandeļu – dateļu #no-bake našķi. Bez glutēna, bez piena produktiem, bez miltiem, bez cukura. Tas perfekti piestāv skaistai rudens pastaigai.
Nepieciešams
Sastāvdaļas pielāgotas apmēram 20x15cm lielam traukam.
-400g Rapunzel žāvēto dateļu, var izmantot arī svaigas dateles
-150g Rapunzel grauzdētu, lobītu ķirbju sēklu
-150g Rapunzel mandeļu
-Šķipsna Himalaju jūras sāls
-50g Rapunzel kakao pulveris
-4 ēdamk. novārītas stipras kafijas (pēc izvēles)
-2 ēdamk. Rapunzel mandeļu sviesta
-1 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu eļļas (pēc izvēles)
-Pāris sakapātas mandeles dekorēšanai (pēc izvēles)
Pagatavošana
1.Žāvētās dateles izmērcē ūdenī 1-2 stundas. Mums ir nepieciešams, lai tās iegūst mīkstāku un lipīgāku tekstūru.
2.Lēzenā traukā ieklāj cepamo papīru, ieeļļo to ar kokosriekstu eļļu. Šajā receptē ir izmantots 20×15 cm trauks.
3.Sablenderē ķirbju sēklas un mandeles līdz rupju miltu konsistencei. Liek bļodā.
4.Kad dateles izmērcējušās, nolej no tām ūdeni un sablenderē kopā ar kafiju līdz viendabīgai un krēmīgai dateļu pastai.
5.Dateļu masu sadala uz pusēm. Vienu daļu atstāj blenderī. Otru daļu pievieno bļodā pie sablenderētajiem riekstiem. Pievieno arī kakao, šķipsniņu sāls un kārtīgi samaisa. Maisīšanai droši izmanto savas rokas.
6.Iegūto dateļu-riekstu masu vienmērīgi klāj traukā uz ietaukotā cepamā papīra. Liek trauku saldētavā uz 10-15 minūtēm sastingt.
7.Blenderī pie pāri palikušās dateļu masas pievieno mandeļu sviestu , 1 ēdamk. kokosriekstu eļļas un aptuveni 2-3 ēdamk. ūdens. Sablenderē.
8.Šo masu vienmērīgi klāj pa virsu pirmajai kārtai, kas saldētavā sastingusi. Pārkaisa visu ar sakapātām mandelēm. Liek trauku saldētavā vēl uz 2 stundām.
9.Našķi sagriež un bauda vesels!
Paldies biotekārei Lindai par skaistās rudens pastaigas bildēm, uzņemtas Ķemeru nacionālajā parkā.
Tavas pārdomas par rakstu