« Mani iecienītākie dabīgās dekoratīvās kosmētikas produkti – 2018 || Kā es mazināju gremošanas problēmas »
Sātīgas un tajā pašā laikā veselīgas maltītes ideja. Saldos kartupeļus atsevišķi pagatavoju krāsnī un pildīju ar lēcu un dārzeņu maisījumu, kuru papildināju ar guakamoli un jogurta-tahini mērcīti – izdevās fenomenāli! Turpini lasīt, lai uzzinātu recepti.
– Kas nepieciešams? –
- 2 vidēji saldie kartupeļi
- 1 neliels sīpols
- 1-2 daiviņas ķiploka
- Cosmoveda bez smaržas kokosriekstu eļļa cepšanai
- 100 g novārītu vai konservētu lēcu
- 3-4 ēdamk. Alce Nero tomātu biezeņa
- Himalaju sāls un Sonnentor melnie pipari
Guakamolei
- 1-2 vidēji avokado
- Sula no 1/2 laima
- 2-3 saulē kaltētu tomātu šķēlītes
- 2 ēdamk. Sakapāta sīpola
- Himalaju sāls un Sonnentor melnie pipari
- Pāris ķiršu tomātu
Jogurta-tahini mērcei
- 200 g dabīgā jogurta (var izmantot arī sojas vai kokosriekstu jogurtu)
- 1 ēdamk. Rapunzel Tahini
- Sula no 1/2 laima
- 3 ēdamk. sakapātu diļļu (pēc izvēles)
- Himalaju sāls un Sonnentor melnie pipari
– Kas jādara? –
- Uzsilda krāsni 200C. Sadursta saldos kartupeļus ar dakšu un liek krāsnī cepties uz 1 stundu.
- Pa to laiku sagriež sīpolu un sakapā ķiploku. Apcep tos sakarsētā kokosriekstu eļļā. Kad sīpols kļūst zeltains, pannā pievieno gatavas lēcas un sautē visu 5-7 minūtes. Pašās beigās pievieno tomātu biezeni, sāli un piparus! Izslēdz uguni un atstāj pannā.
- Pagatavo guakamoli. Bļodiņā ar dakšu samīca avokado mīkstumu, pievieno laima sulu, sakapātus saulē kaltētus tomātus, smalki sakapātu sīpolu un garšvielas. Iemaisa arī pāris sagrieztus ķiršu tomātiņus. Visu sajauc un ievieto ledusskapī.
- Pagatavo mērci. Bļodiņā sajauc jogurtu, tahini, laima sulu, dilles (vai citus zaļumus) un garšvielas. Ievieto ledusskapī.
- Kad saldais kartupelis ir gatavs, pārgriež to uz pusēm un izgrebj ar karoti aptuveni 2/3 no mīkstuma. Izgrebto mīkstumu samaisa ar sagatavotajām lēcām un sīpoliem, pēc nepieciešamības mazliet uzsilda. Masu pilda turpat saldajā kartupelī, papildina ar gatavo guakamoli un jogurta mērci. Labu apetīti!
Paldies! Tiešām ļoti garšīgi un sātīgi!
Paldies, Sanita, par komentāru! Labu apetīti 🙂