Februāra un Valentīndienas noskaņās sagatavoju īpašu un simbolisku šokolādi. Kakao un rozes tiek uzskatītas par dabas veltēm, kas palīdz atvērt sirdi, harmonizēt un vienlaikus viest gan spēku, gan mīlestību. Tas arī ir jūtams šokolādes garšā – kakao rūgtums un rozes maigums. Šokolāde ir ļoti elementāri pagatavojama un priecē gan acis, gan garšas kārpiņas. Turklāt šokolādi pagatavoju vegānisku, izmantojot viskvalitatīvākās sastāvdaļas, kuras varēju atrast!
Sastāvdaļas
1 tase Zaļās Paciņas kakao sviesta, izkausēta
1 tase Rapunzel maiga kļavu sīrupa (var pievienot arī mazāk, tad šokolāde būs rūgtāka)
1 ēdamk. Cosmoveda rožūdens
Šķipsna sāls
1 tase Rapunzel kakao
Pildījumam
1 tase riekstu (es izmantoju pekanriekstus, bet ļoti gardi būs arī makadāmijas rieksti, valrieksti, lazdu rieksti)
Pēc izvēles šokolādei var pievienot arī makas pulveri, kam piemīt riekstaina garša un kas ir pazīstams kā libido un enerģiju vairojošs līdzeklis; šokolādē lieliski iederēsies arī žāvēti augļi
Dekorēšanai
Sonnentor rožu pumpuru – rožlapiņas
Pagatavošana
-
Katliņā izkausē kakao sviestu, turpat pievieno kļavu sīrupu, rožūdeni, sāli un kakao. Visu samaisa līdz viendabīgai masai.
-
Pievieno sasmalcinātus riekstus.
-
Liek masu lēzenā traukā, kurā ieklāts cepamais papīrs.
-
Pārkaisa ar rožu ziedlapiņām.
-
Liek trauku saldētavā uz apm. 1 stundu. Griež gabalos un bauda! Uzglabā ledusskapī.
P.S. Ar kodu ”ilvajasmine20” gandrīz visam livin.lv e-veikalā -20% atlaide. Atlaides nesummējas.
Raksta autore: Ilva Jasmīne Bekmane, @ilva.jasmine
Tavas pārdomas par rakstu