Šo recepti iespējams pagatavot divos veidos – gan vegānisku, gan nevegānisku. Receptē arī izmantoju bezglutēna miltus, bet, ja glutēns nav problēma, tad vari likt arī parastos miltus. Cepumi sanāk ļoti skaisti, saldi un sātīgi. Lieliska ideja sievišķīgai dāvanai!
Rožūdens receptē piešķir ļoti, ļoti maigu un saldu akcentu. Tomēr ņem vērā, ka ēdienam ir jāpievieno kulinārijai paredzētais rožūdens! Kā papildinājumu es izmantoju pistācijas, tomēr aicinu eksperimentēt un izmēģināt cepumus ar piemēram grauzdētām mandelēm vai lazdu riekstiem.
Kas nepieciešams?
Cepumiem
-
180 g sviests (vegāniskais sviests arī der)
-
2/3 tases Rapunzel Rapadura brūnais cukura, samalta līdz pūdercukuram
-
1/4 tase ābolu biezeņa (kā olas alternatīva)
-
4 ēdamk. Cosmoveda rožūdens
-
1/2 ēdamk. Bauck Hof kukurūzas cietes
-
1 tējk. cepamā pulvera
-
šķipsna jūras sāls
-
1 tase pistāciju, sasmalcinātu
Glazūrai
-
1 tase Rapunzel Rapadura brūnā cukura, samalta līdz pūdercukuram
-
3-4 ēdamk. saldā krējuma vai alternatīvā augu krēma
-
2 ēdamk. Cosmoveda rožūdens
-
Šķipsna jūras sāls
-
Dekorēšanai izmantoju: sauju sasmalcinātu pistāciju, Sonnentor Flower Power garšvielu maisījumu (kuru ieguvu Sonnentor garšvielu adventes kalendārā) un rožu ziedlapiņas no Sonnentor
Kas jādara?
-
Ar mikseri sajauc kopā mīkstu sviestu un cukuru. Turpat pievieno arī ābolu biezeni un rožūdeni. Turpina miksēt.
-
Atsevišķi sajauc miltus, kukurūzas cieti, cepamo pulveri, sāli un pistācijas. Pakāpeniski pievieno šīs sastāvdaļas sviesta un cukura masai un visu samiksē.
-
Izmantojot rokas, samīca šo mīklu veselā gabalā, ietin cepampapīrā un ieliek saldētavā uz 15 minūtēm sastingt.
-
Izņem mīklu no saldētavas un vēl mazliet pamīca. No šīs mīklas ar rokām un cepamo papīru izveido garenu mīklas ”desu”. Šo desu ieliek saldētavā sastingt vēl uz kādām 10 minūtēm.
-
Tikmēr uzsilda cepeškrāsni 180C. Izņem no saldētavas mīklu un ar nazi sagriež vienādos gabalos. Liek uz plātnes, uz kuras izklāts cepamais papīrs. Es ieteiktu izkārtot cepumus ar lielu atstarpi, jo cepšanas laikā tie izplešas! Tādēļ iesaku būt pacietīgam un cept divas atsevišķas pannas, lai cepumi nesalīp kopā.
-
Cep cepumus 180 grādos aptuveni 25 minūtes – līdz cepumu maliņas kļūst viegli brūnas.
-
Kad cepumi gatavi – atļauj tiem atdzist un tikmēr pagatavo glazūru.
-
Bļodiņā samaisa brūno pūdercukuru, saldo krējumu, sāli un rožūdeni. Ņem katru cepumu un iemērc vienu tā pusi glazūrā. Kamēr glazūra vēl nav nožuvusi – uzkaisa uz tās pistācijas, ziedlapiņas un garšvielas. Tā izdekorē katru cepumu un ļauj pāris stundas glazūrai sacietēt.
Tavas pārdomas par rakstu