Vai piekritīsiet, ka veselīgu saldo ēdienu receptes noder vienmēr? It īpaši ziemā, kad gribas ko saldu, sildošu un sātīgu. Fantastisks pēdējā laika atklājums ir saldi pildīts saldais kartupelis! To ilgi cepot krāsnī, no tā izdalās dabīgie cukuri un tas kļūst pat vēl saldāks. To var pildīt ar dažādiem sautētiem un žāvētajiem augļiem pēc izvēles. Šis ēdiens arī lieliski noder kā brokastu ideja. Manu receptes versiju lasi zemāk!
Kas nepieciešams?
- 2 saldie kartupeļi
- 2 tējk. Cosmoveda bezsmaržas kokosriekstu eļļas cepšanai
- 1 paliels ābols
- Sauja rozīņu un iecienītāko riekstu (man garšo valrieksti)
- Šķipsna Aladina garšvielu maisījuma kafijai (to var izmantot ne tikai kafijai, tā sastāvā ir kardamons, kanēlis, ingvers un citas sildošas garšvielas)
- ~1-2 ēdamk. Biona dateļu sīrupa (vai cita saldinātāja)
- ~2 ēdamk. Rapunzel Samba lazdu riekstu krēma
Kas jādara?
- Uzkarsē krāsni līdz 190C. Sadursta saldos kartupeļus ar dakšu un liek cepeškrāsnī uz aptuveni 50 minūtēm.
- Kad kartupeļi gatavības laiks jau tuvojas, pagatavo pildījumu. Sagriež ābolu un sautē to sakarsētā kokosriekstu eļļā, vidēji 5-7 minūtes. Turpat pannā pievieno Aladina garšvielu maisījumu, rozīnes, riekstus un mazliet dateļu sīrupa. Pasautē vēl 2-3 minūtes.
- Kad kartupelis gatavs, iegriež tajā viegli ar nazi, lai to varētu atvērt un ievietot gatavo ābolu pildījumu! Papildus saldumam pārlej pāri vēl dateļu sīrupa un lazdu riekstu krēma.
Tavas pārdomas par rakstu