Sojas šašliks

Līgo svētki bez šašlika neesot īsti svētki! Nu, tad jāgatavo savs sojas šašliks! Piedāvāju recepti, kas ir gatava aptuveni 40 minūšu laikā un nav nepieciešams soju marinēt neskaitāmas stundas! Kā arī vari izvēlēties – pagatavot šašliku pannā vai uz grila restēm!

Kas nepieciešams?

4 tases ūdens

2,5 tases jeb aptuveni 150 g Rapunzel bio sojas gabaliņu, 8-30mm

1 ēdamk. Rapunzel extra virgin olīveļļas

½ tases zaļās paprikas, smalki sagrieztas

1/2 tases sīpola, smalki sakapāta vai sagriezta gredzenos

2-3 daiviņas ķiploka, smalki sakapātas vai samaltas

Mērcei:

1/4 tases ūdens

3 ēdamk. Alce Nero tomātu biezeņa

1 ēdamk. Raw Health ābolu etiķa

1 ēdamk. Rapunzel kļavu sīrupa

1 ēdamk. Rapunzel melases sīrupa

1 ēdamk. Arche Shoyu vai Tamari sojas mērces

1 ēdamk. Biona sinepes

Pa šķipsnai Sonnentor timiāna, asā karija, melno piparu un Rapunzel Atlantik sāls

Kas jādara?

Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno sojas gabaliņus, samazini uguni un turpini karsēt vēl 15 minūtes.

Kamēr vāri soju, sajauc nelielā bļodiņā visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas.

Uz pannas uzkarsē eļļu un apcep papriku, sīpolu un ķiploku dažas minūtes. Nokās ūdeni no apvārītās sojas un pievieno soju pannā. Apcep dažas minūtes, līdz viegli brūna.

Tālāk vari izvēlēties divas opcijas – turpināt karsēt soju pannā, vai izmantot grilu.

Ja izvēlies pirmo opciju, pievieno sojai pagatavoto mērci un uzliek pannai vāku. Samazina uguni un sautē vēl 20 minūtes, ik pēc 2-3 minūtēm apmaisot.

Ja izvēlies grilu, tad noņem pannu no uguns un atsevišķā bļodā sajauc soju ar mērci. Atdzesē un liek grila cepšanai piemērotās restēs un apgrilē aptuveni 5-7 minūtes no katras puses!

Pasniedz ar ko vien vēlas – rīsiem, dārzeņiem vai ietītu tortiljā!

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

paraksts_biobl_Il



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *