Šokolādes pudiņš bez cukura

Pudiņš ir vegānisks, bet sastāvā nav ne avokado, ne banāna, ne tofu 😊 Protams šīm sastāvdaļām nav ne vainas, bet tās jau mazliet apnikušas un gribas sajust tādu īstu šokolādes krēmīgo garšu. To arī man lieliski izdevās īstenot.

Pēdējā laikā esmu iecienījusi desertus gatavot ar stēviju, jo tai ir neitrāla ietekme uz cukura līmeni asinīs un pēc vienas porcijas ir gana. Ja netīk stēvijas garša, tad droši var pievienot arī kokosriekstu cukuru vai citus dabīgos saldinātājus, tikai tad šokolādes pudiņš vairs neskaitīsies bez cukura versijā.

Kas nepieciešams?

2 tases Isola Bio kokosriekstu krēma (derēs arī kokosriekstu krēms no bundžas)

¼ tases Rapunzel kakao pulvera

Aptuveni 15 pilieni RAAB šķidrās stēvijas vai 4 tējk. Comptoirs stēvijas pulvera (var izmantot arī kokosriekstu cukuru vai citus dabīgos saldinātājus)

Šķipsna Rapunzel vaniļas pulvera

Šķipsna Himalaju sāls

½ tases Isola Bio rīsu-kokosriekstu (vai jebkura cita) piena + ½ tējk. Rapunzel agar-agar

Sauja Rapunzel valriekstu vai citi mīļākie rieksti

Kas jādara?

1.Katliņā uzkarsē kokosriekstu krēmu, pievieno kakao pulveri, stēviju, vaniļas pulveri un sāli un maisi līdz viss ir viendabīgs.

2.Atsevišķi samaisi kokosriekstu pienu ar agaru, pēc tam pievienojot katliņā pie pārējām sastāvdaļām. Nepārtraukti maisot pavāri 2 minūtes.

3.Iemaisi masā sasmalcinātus valriekstus un pildi masu sev tīkamos trauciņos. Liec ledusskapī uz nakti līdz pudiņš ir sacietējis!

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *