Šokolādes trifeles ar melnajām pupiņām

Ticiet man, es arī nebiju iedomājusies, ka saldumos varētu iederēties pākšaugi! Un kļūdījos. Uz šīm trifelēm pat var likt derības, jo pēc garšas tās ir kā autentiskas šokolādes trifeles! Turklāt veselīgākas un bez vainas apziņas var notiesāt pat vairākas vienā reizē.

Lai pagatavotu šīs trifeles ir nepieciešamas 6 sastāvdaļas un aptuveni 30-40 minūtes tava laika!

  Kas nepieciešams?

Glazūrai

Kas jādara?

  1. Noskalo konservētās pupiņas un liek blenderī, turpat pievieno ķirbju sēklu miltus, kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu un kakao. Sablendē, līdz veidojas viendabīga masa. Var nākties vairākas reizes ar karoti noskrāpēt masu no blendera malām un sablendēt atkārtoti.
  2. Liek masu ledusskapī sastingt uz 10 minūtēm. Pēc tam veido ar rokām trifeles (man sanāca 14 trifeles) un ieliek atkal ledusskapī, kamēr pagatavo glazūru.
  3. Nelielā katliņā vispirms izkausē kokosriekstu eļļu un turpat pievieno tumšo šokolādi. Kausē 2-3 minūtes. Ņem no ledusskapja trifeles un ar irbulīšu palīdzību apviļā šokolādē.Ja vēlas, tad trifeles var apviļāt arī kakao pulverī un/vai riekstos.
  4. Liek ledusskapī sastingt vismaz uz 2 stundām.
  5. Uzglabā ledusskapī un bauda veselīgo saldumu



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

4 Komentāri

  1. Madara

    Masa sanāca tik bieza, ka nebija iespējams nemaz sablenderēt. Pievienojot saldo krējumu, tas izdevās.

    Atbildēt
    1. Ilva BekmaneIlva Bekmane (Raksta autors)

      Paldies, ka dalies! Iespējams, ka masas biezums atkarīgs no melnajām pupiņām 🙂 man ar konservētajām sanāca ļoti labi.

      Atbildēt
  2. Guna

    Paldies par recepti, ļoti gardas! Blendēšanas process veicas daudz labāk, ja sākuma blendē pupiņas ar kokoseļļu un sīrupu, kad masa ir viendabīga, tad pievieno pārējās sastāvdaļas, nekas nebija jāskrāpē no malām un konsistence sanāca perfekta, bez pupu gabaliņiem. Lieliski sanāk arī ar mandeļu miltiem.

    Atbildēt
    1. Ilva BekmaneIlva Bekmane (Raksta autors)

      Paldies, ka padalījies! Man slikts ieradums visu samest blenderī jau uzreiz :))

      Atbildēt

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *