Šo būtu grūti nosaukt par autentisku tiramisu, jo tā sastāvā nav ne olas, ne mascarpone krēms, ne dāmu pirkstiņi. Bet – tas izdevās izcils, izmantojot deserta pamatā dažādus riekstus, kafiju un kokosriekstu krēmu.
Deserta pagatavošanu var iedalīt trīs galvenajās daļās – kraukšķīgā pamatne, kafijas krēms un vaniļas krēms. Viss kas jādara – katrai kārtai nepieciešamās sastāvdaļas jāiemet blenderī un jāiegūst nepieciešamā konsistence! Vari eksperimentēt un kārtot šīs kārtas glāzēs pamīši ļoti plānas, lai iegūtu interesantu dekoratīvo efektu.
Kas nepieciešams?
Sastāvdaļas aptuveni uz 4 personām (vai 8 personām, kā nelieli deserti :), katram kārtojot uzreiz trauciņā.
Kraukšķīgā pamatne
2 tases Rapunzel valriekstu
1 tase izmērcētu Rapunzel dateļu
Šķipsna sāls
¼ tases novārītas stipras kafijas
Kafijas krēma kārta
½ tases Rapunzel indijas riekstu, ideāli, ja iepriekš uz nakti izmērcēti
½ tases Rapunzel mandeļu, ideāli, ja iepriekš uz nakti izmērcētas
2 ēdamk. Rapunzel kļavu lapu sīrupa, grad C (tumšais un tumīgais veids)
¼ tases Isola Bio kokosriekstu krēma + ¼ tases novārītas stipras kafijas
1 tējk. Rapunzel kokosriekstu eļļas vai sviesta
2 tējk. Rapunzel kakao pulvera
Šķipsna sāls
Vaniļas krēma kārta
1 tase Rapunzel indijas riekstu, ideāli, ja iepriekš uz nakti izmērcēti
2/3 tases Isola Bio kokosriekstu krēma
1 tējk. Rapunzel kokosriekstu eļļas vai sviesta
2 ēdamk. Rapunzel kļavu lapu sīrupa, grad C (tumšais un tumīgais veids)
1 tējk. Pašgatavota vaniļas ekstrakta
Šķipsna sāls
½ citrona sulas
Vivani bioloģiskā 70% tumšā šokolāde, rīvēta (kārumnieki var izmēģināt arī ar balto vai piena šokolādi, piemēram iChoc vegānisko variantu)
Kas jādara?
Pamatnei nepieciešamās sastāvdaļas sablendē līdz iegūst viegli smilšainu konsistenci. Kārto deserta trauciņu apakšā un ieliek trauciņus ledusskapī, kamēr gatavo krēmu.
Kafijas krēmam nepieciešamās sastāvdaļas arī sablendē līdz viendabīgai konsistencei (tas var prasīt pāris minūtes). Izņem trauciņus no ledusskapja un apmēram pusi no šī kafijas krēma kārto pa virsu pamatnei. Trauciņus atkārtoti ieliek ledusskapī.
Pāri palikušo kafijas krēmu ieliek atsevišķā traukā – noderēs vēlāk. Pagatavo vaniļas krēmu un atkal visas nepieciešamās sastāvdaļas kārtīgi sablendē līdz krēmīgai konsistencei. Pusi masas kārto trauciņos pa virsu kafijas krēmam. Un vēl uzrīvē pa virsu šī krēma kārtai šokolādi.
Turpina kārtot pamīšus kafijas krēmu – vaniļas krēmu un rīvēto šokolādi – līdz trauciņš pilns! Dekorē ar kakao pulveri un rīvētu šokolādi. Ledusskapī atdzesē 3 stundas pirms degustēšanas!
Tavas pārdomas par rakstu