Vienmēr esmu jaunu un veselīgu mērču meklējumos! Tā kā veikalos tā ir gandrīz vai neiespējamā misija – gatavoju pati! It īpaši aktuālas man šobrīd ir mērces, kas garšo labi kopā ar rīsiem un pākšaugiem.
Tā nu eksperimentējot pagatavoju fenomenālu BBQ mērci, kurai piemīt dūmakaina garša nianse, kas vijas ar saldu! Jāpiemin, ka šī mērce ir bezglutēna un vegāniska un to par labu atzīst arī visēdāji 🙂
Pagatavošana ir ātra, vienkārša – aptuveni 10 minūtes. Šī mērce ledusskapī var stāvēt aptuveni 1 nedēļu un var tikt ēsta ne vien ar graudaugiem, bet arī labi garšo ar ceptu saldo kartupeli un pasmērēta apakšā uz maizītes vai galetes.
Kas nepieciešams?
- 1 ēdamk. olīveļļas cepšanai
- 1 sīpols, smalki sakapāts
- 1 daiviņa ķiploka, smalki sakapāta
- 1 tējk. Sonnentor paprikas pulvera
- 1 tējk. kūpinātas paprikas pulvera (šī ir atslēga dūmakainai garšai, bet, ja nav pa rokai kūpinātas paprikas, tad var likt parasto paprikas pulveri dubultā)
- 1 tējk. Sonnentor melno sinepju sēklu
- ½ tējk. Sonnentor čili pulvera vai nedaudz tobasko mērces (ja nepatīk pikants, var nelikt)
- 1 ½ tases Alce Nero tomātu biezeņa
- ¼ tases Rapunzel kļavu sīrupa, grad C
- 2 ēdamk. Alce Nero ābolu etiķa
- 1 ēdamk. Arche Tamari mērces
Kas jādara?
- Pannā uzkarsē eļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku, kamēr tie kļūst viegli zeltaini. Turpat pievieno visas atlikušās sastāvdaļas (garšvielas, tomātu mērci, ābolu etiķi un Tamari) un pasautē vēl 3-5 minūtes, kamēr mērce viegli iebiezē.
- Ja ir vēlme pēc krēmīgākas konsistences – sablendē mērci ar rokas vai parasto blenderi. Uzglabā noslēgtā stikla burciņā ledusskapī līdz 1 nedēļai.
Tavas pārdomas par rakstu