Latvijas svētkiem par godu esmu atklājusi bez-piena biezpienmaizes recepti! Nepretendēju pārspēt latvietim tik tuvo oriģinālās biezpienmaizes recepti, tomēr man izdevās izveidot visnotaļ krēmīgu “biezpiena” pildījumu ar kraukšķīgu auzu pamatnīti. Izmantoju jau gatavo Bauck Hof siera kūkas maisījumu, kuru samiksēju ar dažādām vegāniskajām sastāvdaļām un protams neaizmirsu arī biezpienmaizei tik raksturīgo rozīņu piedevu. Svētku noskaņās papildināju saldumu ar svaigi blendētām saldētavas zemenēm un mazliet mellenēm.
Kas nepieciešams?
– Bauck Hof bio siera kūkas maisījums (Iepakojumā ir maisījums pamatnei un maisījums pildījumam)
– 150 g Biona kokosriekstu eļļas
– 150 g indijas riekstu
– Rīvēta miziņa no 1 citrona
– Sula no 1 citrona
– 400 g bio zīda tofu
– 150 ml Isola Bio kokosriekstu krēma
– Sauja rozīņu
– Tase saldētu zemeņu vai citu ogu
Kas jādara?
-
Izkausē kokosriekstu eļļu un samaisa ar Bauck Hof kūkas auzu pamatnes maisījumu, iemaisa tajā arī pusi no rīvētām citronu miziņām. Izlīdzina masu četrkantīgā cepamajā formā.
-
Pagatavo pildījumu – sablendē tofu, kokosriekstu krēmu, 1 citrona sulu, atlikušās citronu miziņas, indijas riekstus un Bauckhof pildījuma maidījumu līdz krēmīgai masai. Iemaisa rozīnes.
-
Lej pildījuma masu pāri pamatnei un ļauj nostāvēties apmēram 20 minūtes. Liek krāsnī 200C uz 50 min.
-
Kuku atdzesē. Vēlams ielikt ledusskapī uz pāris stundām. Griež gabalos un pasniedz ar ogu ievārījumu, piemēram brūkleņu vai ar sablendētām saldētavas ogām!
Raksta autore Ilva Jasmīne Bekmane, ilva.jasmine
Sveiki!
Vai indijas riekstiem nav jābūt izmērcētiem?
Labdien, Irina! Nē, šajā receptē tas nav obligāti 🙂
Labdien, ar ko luudzu vareetu aizstaat Bauckhof maisiijumu ‘biezpiena’ pildiijumam?