Mans mīļākais visu sezonu ēdiens – Budas bļoda! Kas principā ir tie paši salāti, tikai bezrūpīgākā versijā. Man dzīvē reti kad atkārtojas divas vienādas Budas bļodas – katru reizi kaut ko pamainu atkarībā no ledusskapja satura.
Budas bļodas nosaukums ir cēlies nevis no tā, ka šo ēdienu būtu ēdis pats Buda, bet gan tādēļ, ka tas ir tik bagātīgs, ka līdzinās apaļam Budas vēderiņam. Lielākoties Budas bļodas sastāv no graudaugiem, svaigiem vai ceptiem dārzeņiem, proteīna un mērces – daudz kā veselīga un garšas bagāta vienkopus.
Šoreiz Budas bļodas galvenie varoņi (atskaitot dārzeņus un kvinoju) ir Bauck Hof tomātu burgeru maisījums un Gardais vegāniskā načo mērce. Bauck Hof bezglutēna maisījumi – gan saldie, gan sāļie ir neatņemama sastāvdaļa manās mājās – tie vienmēr nāk talkā, kad ir vēlēšanās pēc kaut kā sātīga un ātri pagatavojama. Tomātu burgera bioloģiskā maisījuma cena ir tikai 1,95€ un tas ļoti stabili pabaro divus cilvēkus. Savukārt Gardais vegāniskā načo mērce ir mans jaunatklājums – tā ir izstrādāta pēc veģetārās uztura skolas vadītājas Ditas Lases receptes – un garšo fenomenāli labi. Kā īsta majonēze un vēl labāk.
Kas nepieciešams? (2 porcijām)
- Bauck Hof tomātu burgeru maisījums
- Kokosriekstu eļļa cepšanai, bez smaržas
- 1/2 paprikas
- 1 burkāns
- Avokado
- 100 g Bohlsener bio kvinojas
- Bio olīveļļas
- Gardais vegāniskā načo mērce
- Svaigi zaļumi pēc izvēles
- Himalaju jūras sāls
- Citrons vai laims
Kas jādara?
- Liek vārīties kvinoju. Par to kā novārīt kvinoju blogā šeit.
- Aplej tomātu burgeru maisījumu ar karstu ūdeni un atstāj uzbriest uz 15 minūtēm.
- Sarīvē burkānu, sagriež papriku, avokado.
- Liek cepties burgerus sakarsētā eļļā, ar karoti uz pannas veidojot plācenīšus. Cep līdz tie kļūst zeltaini un kraukšķīgi.
- Bļodā kārto novārīto kvinoju, dārzeņus, burgerus. Pārlej ar olīveļļu, papildina ar zaļumiem, sāli un citrona vai laima sulu. Ja ir vēlēšanās, tad pievieno arī kādu ”īpašo mērcīti” – es pievienoju Gardo načo mērci.
Tavas pārdomas par rakstu