Lai garšīgs svētku laiks gan šokolādes, gan vaniļas cienītājiem! Kļūdījos domājot, ka marmorkūka ir kaut kas ļoti sarežģīts un laikietilpīgs. Piedāvāju arī tev izmēģināt bez glutēna, bez laktozes un pēc iespējas veselīgāku alternatīvu marmorkūku! Iesaku cept keksa formā, lai var sagriezt ļoti ērtās šķēlēs, uz kurām ziest ogu ievārījumus un bioloģiskos šokolādes krēmus!
Kas nepieciešams?
Sausās sastāvdaļas
200g Hammer Muhle bezglutēna miltu maisījuma
2 ēdamk. BioVegan cepamā pulveris
Slapjās sastāvdaļas
3 banāni, labi nogatavojušies
1/2 tases Isola Bio kokosriekstu krēma
1/3 tases Rapunzel kļavu sīrupa
3 ēdamk. laima sulas
1/2 tējk. Rapunzel Burbonas vaniļas
1 ēdamk. izkausētas Rapunzel kokoseļļas
Šokolādes kārtai
6 ēdamk. Rapunzel kakao pulveris
3 ēdamk. Rapunzel kļavu sīrupa
1/3 tases Isola Bio kokosriekstu krēma
1 ēdamk. izkausētas Rapunzel kokoseļļas
Kas jādara?
1. Lielā bļodā samaisi sausās sastāvdaļas (bezglutēna miltu maisījumu un cepamo pulveri).
2. Atsevišķā bļodā sajauc slapjās sastāvdaļas (banānus, kokosriekstu krēmu, kļavu sīrupu, laima sulu, vaniļu un kokoseļļu), vari izmantot arī blenderi. Pievieno šo masu sausajām sastāvdaļām un kārtīgi sajauc ar karoti.
3. Iegūto masu sadali divās bļodās (vienā bļodā 1/3 daļu un otrā 2/3 daļu).
4. Bļodā, kurā 1/3 daļa masas, pievieno un sajauc šokolādes kārtai nepieciešamās sastāvdaļas (kakao pulveri, vēl papildus kļavu sīrupu, kokosriekstu krēmu un kokoseļļu).
5. Cepšanai piemērotu trauku ietauku ar kokosriekstu eļļu, vari ieklāt arī cepamo papīru. Traukā pamīšus un pacietīgi lej katru maisījumu (dažas ēdamkarotes gaišā maisījuma, tad šokolādes maisījuma, tad atkal gaišā maisījuma, līdz veidojas marmora efekts un esi iztukšojis abas bļodas).
6. Cep 200 grādos aptuveni 50 minūtes.
7. Bauda kopā ar bioloģisku šokolādes krēmu!
Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv
Tavas pārdomas par rakstu