Recepte gan vegāniem, gan arī ne-vegāniem. Ja arī Tu ikdienā neatsakies no dzīvnieku izcelsmes produktiem savā uzturā, kādēļ gan nepamēģināt dažādot ierastās brokastu maltītes? ”Tofu” omlete ir olbaltumvielām bagāta brokastu recepte, kura ir pārsteidzoši vienkārši pagatavojama un garšas ziņā pozitīvi pārsteigs arī kaprīzus ēdājus. Receptē ļoti būtiski ir izvēlēties aromātiskus dārzeņus un kvalitatīvas garšvielas, kas piešķirs ”omletei” nepieciešamās garšu notis. Neatņemama receptes sastāvdaļa ir melnā sāls, kas ne vien labvēlīgi stimulē vielmaiņas un gremošanas procesus, bet arī piešķir ”omletei” tipisko olu garšu.
Kas nepieciešams?
-
1/2 sīpola
-
1/2 paprikas
-
sauja spinātu
-
4 šampinjoni
-
sauja ķiršu tomātu
-
200 g BIO tofu
- 2 ēdamk. Alce Nero citronu sulas
-
1/2 tējk. Sonnentor BIO asā karija
-
1/3 tējk. Sonnentor BIO kurkumas
-
1/4 tējk. Cosmoveda melnā sāls
Pasniegšanai (pēc izvēles)
-
Grauzdēta maize
-
Dīgsti vai zaļumi
-
Rīvēts vegāniskais siers
Kas jādara?
-
Pannā uzkarsē kokosriekstu eļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu, papriku, spinātus, šampinjonus un tomātus. Kad dārzeņi apcepušies, pannā pievieno ar rokām sadrupinātu tofu. Visu samaisa un turpina cept 3-4 minūtes, kamēr no tofu ir iztvaikojis ūdens.
-
Turpat pannā pievieno citronu sulu un visas garšvielas, samaisa un pasautē vēl 1-2 minūtes.
-
Gatavs! Pēc izvēles pasniedz uz grauzdētas maizes šķēles un papildina ar dažādiem dīgstiem, zaļumiem un uzrīvē vegānisko sieru.
Raksta autore Ilva Jasmīne Bekmane, ilva.jasmine
Tavas pārdomas par rakstu