Glazēti grilēti dārzeņi, tofu, burgeri, kraukšķīgi panēti ziedkāposti, BBQ vegānā mērce. Esmu apkopoju pāris superlabas receptes, kuras tik ļoti piestāv vasarai, grila smaržai un brīvdienu sarunām. Dažas receptes var sagatavot jau mājās, dažām būs nepieciešams dārza grils. Un vēl nestāstiet, ka vegāniem nav ko darīt grila ballītēs. Un kā vēl ir!
Vegānā BBQ mērce
100 g Alce Nero tomātu biezeņa
2 ēdamk. Arche Tamari mērces
1 tējk. Rapunzel Melases sīrupa
1 tējk. Rapunzel kļavu sīrupa, grade C
1 tējk. RAW Health ābolu sidra etiķa
2 ēdamk. Dižonas sinepju
1 tējk. ķiploku pulvera
Šķipsna Himalaju smalkā sāls un Sonnentor piparu
Sajauc visas sastāvdaļas bļodā un ļauj garšām ievilkties aptuveni 30 minūtes. Pievieno mērci grila ēdieniem! Ideāli garšos pie grilēta tofu, kraukšķīgiem kartupeļiem.
Grilēti avokado, pildīti ar kvinojas meksikāņu salātiem
3 avokado
Glāze ķirštomātiņu
Glāze novārītas Bohlsener Muehle kvinojas
1 sīpols, smalki sagriezts
1 daiviņa ķiploka, sasmalcināta
Sauja sakapātu pētersīļu
2 ēdamk. labas kvalitātes olīveļļas (es izmantoju Rapunzel Crete extra virgin olīveļļu)
Sula no 2 laimiem
Šķipsniņa Himalaju sāls un Sonnentor piparu
Pēc izvēles, 1 glāze novārītu Rapunzel melno pupiņu
Uzkarsē grilu. Bļodā sajauc kvinoju, sīpolus, ķiploku, pētersīļus, olīveļļu, laima sulu un garšvielas. Pēc izvēles pievieno arī pupiņas. Uz grila liek ķirštomātiņus un uz pusēm pārgrieztus avokado. Atkarībā no grila karstuma, mazliet applaucē tos 3-5 minūtes. Pilda avokado ar tikko pagatavotajiem salātiem un pievieno grilētos tomātus. Ideāli piestāvēs BBQ vai balzamiko mērce!
Tofu-dārzeņu iesmiņš ar zemesriekstu mērci
Mērcei
3 ēdamk. Rapunzel zemesriekstu sviesta
1/3 glāze karsta ūdens
2 ēdamk. Arche Tamari mērces
1 ēdamk. RAW Health ābolu sidra etiķa
2 ēdamk. Rapunzel sezama eļļas
1/2 tējk. Sonnentor čili pulvera (ja nevēlies pikantu, tad čili vietā izvēlies saldo papriku vai saldo kariju)
2 daiviņas ķiploka, smalki sakapāta
Iesmiņam
Aptuveni 10 bambusa kociņu
200 g kubiņos sagriezta tofu
Kubiņos sagriezta 1 sarkanā paprika, 1 mazs cukini un 1 sīpols
100 g šampinjonu, veselu vai sagrieztu uz pusēm
Sajauc bļodiņā visas sastāvdaļas, kas paredzētas mērcei. Kubiņos sagriezto tofu un dārzeņus iejauc mērcē un atstāj iemarinēties. Ideālā variantā būtu atstāt tos marinēties uz nakti ledusskapī. Bet būs pietiekoši arī, ja marinēsi vismaz 30 minūtes.
Tofu un dārzeņus ‘’uzsprauž’’ uz bambusa kociņiem. Liek uz sakarsēta grila. Grilē aptuveni 7 minūtes, paralēli apslakot ar pāri palikušo mērci.
Pikantie ziedkāpostu ‘’spārniņi’’
Glāze Isola Bio mandeļu piena
Glāze miltu, piemēram Bauck Hof bezglutēna universālo miltu
2 tējk. ķiploku pulvera
1 ziedkāposts, sadalīts gabaliņos
5 ēdamk. Biona saldās čili vai asās piparu mērces
1 ēdamk. Rapunzel Crete, extra virgin olīveļļas
Uzkarsē krāsni līdz 230 grādiem. Sajauc mandeļu pienu ar miltiem un ķiploku pulveri. Ziedkāposta gabaliņus pārklāj ar piena-miltu maisījumu un izklāj uz cepamā trauka. Cep 18 minūtes. Kamēr ziedkāposts cepās, sajauc saldo čili vai aso piparu mērci ar olīveļļu. Apslaka ziedkāpostu ar mērci un pacep vēl 5-8 minūtes.
Melno pupiņu – kvinojas vegānie burgeri
1 ēdamk. Rapunzel Crete, extra virgin olīveļļas
1 mazs sarkanais sīpols, sakapāts
3 daiviņas ķiploka, smalki sakapātas
Šķipsna sāls, Sonnentor piparu
2 glāzes novārītu Rapunzel melno pupiņu
½ glāze novārītas Bohlsener Muehle kvinojas
2 ēdamk. Alce Nero tomātu biezeņa
1 ēdamk. VegEgg + 2 ēdamk. ūdens = 1 ola
½ glāze Biona konservētas kukurūzas
Sauja smalki sakapātu pētersīļu
½ glāze Bauck Hof bezglutēna auzu pārslu, sablendētu
Sakarsētā pannā apcep sīpolu un ķiploku, pievienojot sāli un piparus. Liek bļodā, kur pievieno pupiņas un ar dakšiņu vai blenderi sastampā pupiņas līdz viendabīgai masai.
Turpat pievieno kvinoju, tomātu biezeni, VegEgg, kukurūzu, pētersīļus un auzu pārslas. Pēc garšas var vēl pievienot šķipsniņu sāls. Visu rūpīgi sajauc līdz viendabīgai masai. Ar rokām veido plācenīšus. Liec plācenīšus ledusskapī uz nakti vai vismaz 1-3 stundām.
Plācenīšus apcep sakarsētā olīveļļā. Aptuveni 5 minūtes no katras puses. Pasniedz maizītē, kuru papildini ar dārzeņiem un ar savu mīļāko mērci, piemēram BBQ mērci!
Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv
Bildes iedvesmai no
Tavas pārdomas par rakstu