« Granātāboli veselībai – imunitātei, sirdij un pret iekaisumiem || 7 veidi kā izmantot ēteriskās eļļas »
Bez sojas, bez glutēna un bez rafinētā cukura proteīna batoniņi, kas nav jācep! Proteīna batoniņi ir lieliska pirms un pēc-treniņu uzkoda. Labi noder arī kā enerģijas deva. Tos pagatavoju un uzglabāju saldētavā līdz 1 mēnesim. No uzrādītā izejvielu daudzuma sanāk aptuveni 10 batoniņi, kur katrs satur pie 200 kalorijām labo tauku, olbaltumvielu un maz ogļhidrātu!
Kas nepieciešams?
*150 g bio zemesriekstu sviesta
*6 lielās dateles, bez kauliņiem
*3 ēdamk. bio čia sēklu
*3 ēdamk. RAAB rīsu proteīna
*4 ēdamk. mandeļu miltu, recepte šeit
*5 ēdamk. bio kokosriekstu eļļas, izkausētas
”toppingam”
*1 ēdamk. bio kokosriekstu eļļa
*4 kubiņi tumšās bio šokolādes
Kas jādara?
-
Blenderī ievieto visas batoniņu masai nepieciešamās sastāvdaļas. Kokosriekstu eļļai jābūt izkausētai, lai masa labāk blendētos. Sablendē visu viendabīgā masā.
-
Masu kārto plakanā traukā, kurā ieklāts cepampapīrs. Vislabāk tam noder četrstūra formas cepamais trauks. Masu izlīdzina un liek saldētavā uz 10-15 minūtēm.
-
Tikmēr izkausē šokolādi. Katliņāliek kokosriekstu eļļu un pievieno šokolādi. Uz lēnas uguns izkausē un pārlej pāri sacietējušajai batoniņu masai un atkārtoti ievieto saldētavā vai ledusskapī. Griež gabalos un gatavs! Batoniņus var uzglabāt vai nu ledusskapī vai saldētavā.
Tavas pārdomas par rakstu