« Mani TOP 5 dabai draudzīgie atradumi mājām || Kurš ir vislabākais dabīgais saules aizsarglīdzeklis? »
Veselīgāka Twix versija bez rafinētā cukura un piena produktiem. Pamatni pagatavoju uz mandeļu miltu bāzes, kuru papildināju ar zemesriekstu-karameļu pildījumu un nosēdzu ar 99% kakao šokolādes glazūru. Našķis izdevās lielisks – ideālā saldumā un ar pievienoto uzturvērtību!
Nepieciešams:
Pamatnei:
– 1 ½ tases Urtekram bio mandeļu miltu
– 3 ēdamk. Cosmoveda kausētas bio kokosriekstu eļļas, bez smaržas
– 2 ēdamk. bio kļavu sīrupa
– 1/2 tējk. Rapunzel vaniļas cukura
– ¼ tējk. jūras sāls
Pildījumam:
– ⅔ tases Rapunzel šokolādes-karameļu krēma
– 1/4 tases Cosmoveda kokosriekstu eļļas, bez smaržas
– 1/4 tējk. jūras sāls
Šokolādes glazūrai
– 1 tāfelīte Vivani 99% kakao šokolādes
– 1 tējk. Cosmoveda kokosriekstu eļļas, bez smaržas
Pagatavošana:
- Uzkarsē krāsni 180C. Sajauc bļodiņā pamatnes masu – mandeļu miltus, kausētu kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu, vaniļas cukuru un jūras sāli. Liek masu cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Izlīdzina vienmērīgi. Liek cepeškrāsnī uz aptuveni 15 minūtēm, līdz pamatne kļūst zeltaina.
- Kad pamatne apcepusies, pagatavo pildījumu – katliņā liek riekstu sviestu, kokosriekstu eļļu un sāli. Uz lēnas uguns pavāra apmēram 5 minūtes, līdz masa viegli iebiezē. Lej to pa virsu pamatnei. Atdzesē nasu līdz istabas temperatūrai un liek saldētavā sastingt uz apm. 1 stundu.
- Kad masa sastingusi, pagatavo šokolādes glazūru – izkausējot šokolādi kopā ar kokosriekstu eļļu, pārlej glazūru pāri pildījumam un atkārtoti liek trauku saldētavā uz apm. 20 minūtēm. Griež masu gabalos. Uzglabā saldētavā vai ledusskapī.
__________
P.S. Ar kodu ”ilvajasmine20” gandrīz visam livin.lv e-veikalā -20% atlaide. Atlaides nesummējas.
Raksta autore: Ilva Jasmīne Bekmane, @ilva.jasmine
Tavas pārdomas par rakstu