Lieliski izdevies eksperiments, lai pagatavotu Boloņas mērci veģetārā un vegāniskā versijā – šoreiz bez pākšaugiem! Mājinieki (neveģetārieši) atzina recepti par izdevušos, tātad bingo! Nekāds lielais darbs pie šī meistardarba nav jāpieliek, atliek vien visu sagriezt un pievienot pannā īstajā brīdī. Boloņas mērces atslēga ir pievienotais sarkanvīns, kuru neizlaidu arī šajā receptē, jo tas piešķir to īpašo skābeno garšu. Par visu pēc kārtas zemāk receptē!
Kas nepieciešams?
- Cosmoveda kokosriekstu eļļa, bez aromāta vai Gī sviests cepšanai
- 1 gab. liels sīpols, smalki sagriezts
- 2 ķiploka daiviņas, sasmalcināta
- 2 tases sagrieztu šampinjonu vai šitaki sēņu
- 3 gab. seleriju kāti, smalki sagriezti
- 3 gab. vidēji burkāni, sarīvēti
- 200g tofu, ar pirkstiem sīki sadrupināts
- 6-7 ēdamk. kulinārijai piemērots vīns, vislabāk sauss sarkanvīns (piešķir Boloņas mērcei raksturīgo garšu)
- 1 bundža Biona konservēti tomāti savā sulā
- 5 ēdamk. Rapunzel tomātu kečupa
- 2 Rapunzel buljona kubiņi
- 200-300ml ūdens
- Šķipsna Sonnentor Holy Veggie zaļumu maisījuma
- Himalaju sāls pēc garšas
Pasniegšanai
- Pāris lapiņas svaiga bazilika
- Mērci kopā pasniedzu ar bezglutēna pastu
- Pēc vēlēšanās var pievienot arī rīvētu parmezāna sieru
Kas jādara?
- Sagatavo dārzeņus. Pannā izkausē eļļu vai sviestu un apcep sīpolu un ķiploku viegli brūnus. Pannā pievieno sēnes, smalki sagrieztu seleriju un sarīvētus burkānus. Sautē aptuveni 15 minūtes.
- Pannā pie dārzeņiem pievieno smalki sadrupinātu tofu, kas kalpo receptē kā maltās gaļas alternatīva. Turpina sautēt 5 minūtes.
- Pievieno pannā vīnu, konservētus tomātus, kečupu, ūdeni, buljona kubiņus un garšvielas. Apmaisa, uzliek vāku un sautē aptuveni 30-40 minūtes.
- Pasniedz mērci ar pastu un pārkaisa ar svaigu baziliku! Ja ir vēlēšanās, tad lieliski piestāvēs arī parmezāna siers.
Tavas pārdomas par rakstu