Nav jācep. Vegāni. Bezglutēna. Elementāri! Vienmēr esmu jaunu un vienkāršu saldumu recepšu meklējumos, kuru pagatavošana neaizņem daudz laika un ar ko nav kauns cienāt arī ciemiņus. Šoreiz jūsu uzmanībai kukurūzas pārslu cepumi tikai no 5 sastāvdaļām! Tie lieliski garšos arī, ja papildināsi ar žāvētiem augļiem vai, piemēram, kausētu šokolādi.
Kas nepieciešams?
2 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu eļļas
½ tases Rapunzel kļavu sīrupa, grade A
¼ tases Biona kokosriekstu cukura
½ tases Rapunzel zemesriekstu sviesta
3 tases Bauck Hof kukurūzas pārslu
un pēc izvēles žāvēti augļi vai šokolāde (ideāla ir Vivani vegāniskā tumšā šokolāde, kas paredzēta kausēšanai)
Kas jādara?
Katliņā liek – kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu un kokosriekstu cukuru. Uz mazas uguns karsē un maisa, līdz veidojas viendabīga masa. Kad tā sāk vārīties, izslēdz uguni un iemaisi zemesriekstu sviestu.
Lielā bļodā ber kukurūzas pārslas, maigi sasmalcini tās ar pirkstiem un pievieno tikko uzvārīto karameļu-zemesriekstu glazūru. Rūpīgi samaisi, lai kukurūzas pārslas būtu vienmērīgi pārklātas ar saldo glazūru.
Uz lēzena trauka, uz kura izklāts cepamais papīrs, ar karoti veido cepumiņus. Un, ja vēlies cepumiņus glazēt ar šokolādi, tad šis ir īstais brīdis to darīt. Trauku liec ledusskapī uz vismaz 1 stundu un našķojies vesels!
Tavas pārdomas par rakstu