Līdz šim visgardākie brauniji, kas tapuši manā virtuvē! Vegāniski, nesatur glutēnu un rafinēto cukuru. Brauniju noslēpums ir saldais kartupelis, kas braunijus padara sulīgus, mīkstus un citādā ziņā ārkārtīgi garšīgus. Kamēr uzņēmu gatavā braunija bildes, aizkadrā tajā laikā nenoturējos un notiesāju gabaliņu 🙂 Šķiet, ka šo recepti pēc gadu desmitiem arī varēs nodot mazbērniem. Nu ļoti laba. Iesaku visiem brauniju faniem. Zemāk video un rakstiska recepte.
Kas nepieciešams?
- krāsnī izcepta saldā kartupeļa mīkstums
- 3 ēdamk. rīsu miltu
- 2 ēdamk. Rapunzel bio kakao
- 1/2 tējk. Cosmoveda bio Ceilonas kanēļa
- 1/2 tējk. Sonnentor Aladina bio garšvielu maisījuma kafijai
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 1 tējk. BioVegan rīvētas apelsīna miziņas
- 3 ēdamk. Biona kokosriekstu cukura
- 2 ēdamk. VegEgg olu alternatīvas + 4 ēdamk. ūdens
- 4 ēdamk. Cosmoveda kokosriekstu eļļas, bez smaržas
Glazūrai (pēc izvēles)
- 40g Vivani tumšās bio šokolādes (es šoreiz izvēlējos 75% tumšo šokolādi) – iesaku šīs šokolādes, jo tās ir augstas kvalitātes un labi kūst
- 2 ēdamk. Cosmoveda kokosriekstu eļļas, bez smaržas
Kas jādara?
1. Lai pagatavotu saldo kartupeli, to ņem ar visu mizu, sadursta ar dakšu un cep krāsnī 50-60 minūtes 220C.
2. Kad saldais kartupelis gatavs, to atdzesē un nomizo un liek blenderī kopā ar visām pārējām sastāvdaļām. Blendē līdz viendabīgai masai.
3. Ietauko cepamo trauku un tajā liek braunija masu. Cep 200C 25-30 minūtes.
4. Ja ir vēlēšanās brauniju padarīt vēl šokolādīgāku. Uz lēnas uguns katliņā izkausē kokosriekstu eļļu un šokolādi. Lej pāri gatavajam braunijam! Kad šokolāde ir viegli sastingusi, griež gabalos un uzglabā ledusskapī.
Raksta autore Ilva Jasmīne Bekmane, ilva.jasmine
Vai VegEgg vietā var likt ko citu? Vai 2 ēd.k aizstāj 2 īstās olas?
jā, var likt arī 2 īstās olas! Vai 2 ēdamk. čia sēklu + 4 ēdamk. ūdeni
Ar ko var aizvietot Aladin garšvielas?
Ar ”siltajām” garšvielām, piemēram – kanēli, kardamonu, pipariem 🙂