« Kas nepieciešams, lai gleznotu ar akvareli? || #zerowaste Veselīgākas sāļās karameles-šokolādes konfektes »
Tev un pasaulei draudzīgs deserts! Pirms pāris dienām paviesojos Zeroveikalā, lai iegādātos beziepakojuma BIO produktus un izlēmu izveidot sev izaicinājumu – vai es spētu pagatavot desertu, neizmantojot nevienu vai maksimāli maz iepakojumu? Par zeroveikalu blogā šeit.
Un man izdevās! Tapa kārtainie Indijas riekstu saldējuma batoniņi, kas ir vegānisks, bezglutēna un bezcukura našķis, kas izskatās pats kā mākslas darbs! Deserta kārtu ”iekrāsošanai” es pievienoju ķiršus, spinātus un upenes. Taču aicinu Tevi eksperimentēt ar krāsām un garšām, izmēģinot pievienot, piemēram – mango, mellenes, spirulīnu, zemenes, vai ko citu.
Kas nepieciešams?
Pamatnei
- 90 g Indijas riekstu
- 70 g dateles
- 1 ēdamk. ūdens
Pamatmasai
- 270 g izmērcētu Indijas riekstu
- 1/2 tases augu piena
- 30 g agaves sīrupa
Kārtām
- 1/2 tases ķiršu
- 2-3 ēdamk. saldētu, smalcinātu spinātu (var arī sauju svaigus)
- 1/2 tases upeņu
Kas jādara?
- Sablendē pamatnei nepieciešamās sastāvdaļas. Un liek plakanā traukā, kurā izklāts cepamais papīrs. Trauku liek saldētavā uz ~30 minūtēm.
- Pagatavo pamatmasu – sablendējot izmērcētos Indijas riekstus, augu pienu un agaves sīrupu. Sadala šo masu 3 daļās.
- 1. krēma daļai pievieno ķiršus. Sablendē. Un kārto pa virsu sastingušajai pamatnes masai. Ievieto trauku atpakaļ saldētavā uz ~40 minūtēm.
- 2. krēma daļai masas pievieno spinātus. Sablendē. Un kārto pa virsu sastingušajai ķiršu masai. Liek saldētavā uz ~40 minūtēm.
- 3. krēma daļai masas pievieno upenes. Sablendē. Kārto pa virsu sastingušajai spinātu masai. Liek saldētavā vēl uz ~40 minūtēm.
- Sagriež masu gabalos. Uzglabā batoniņu saldētavā. Pirms ēšanas pāris minūtes atlaidina istabas temperatūrā.
Tavas pārdomas par rakstu