Tā kā olas ir viens no centrālajiem Lieldienu galda objektiem, bet daudzi tās neēd – sāku pētīt, ko tad lai tādu interesantu pagatavo? Mani kritēriji bija – veselīgs, garšīgs, vienkāršs un interesants 🙂 Un nonācu pie elementāras kartupeļu receptes. Domāju, ka jūs neticēsiet, ka no tik minimāla sastāvdaļu savienojuma var iegūt kaut ko tik ļoti garšīgu.
Arī paturpinot savu beziepakojumu dzīvesveida iedvesmu, šo recepti pagatavoju, neizniekojot nevienu lieku maisiņu vai plastikāta plēvīti – visas no šīm sastāvdaļām var nopirkt sveramā veidā, lielākā daļa ir atrasta Zeroveikalā.
Kas nepieciešams?
- Aptuveni 600 g nelielu jauno kartupelīšu
- 3 ēdamk. bio olīveļļas no Zeroveikala
- 80 g bio Indijas riekstu no Zeroveikala
- 1/2 tases jeb 100 ml ūdens vai buljona
- 1/2 tējk. bio kurkumas no Zeroveikala
- 3/4 tējk. Himalaju jūras sāls
- Sula no 1/2 citrona
Pēc vēlēšanās pie pasniegšanas:
- Zaļumi
- Čili pulveris, kūpinātās paprikas pulveris
Kas jādara?
- Izmērcē Indijas riekstus vismaz 1 stundu.
- Uzkarsē krāsni 180C. Uz cepamās plātnes izklāj papīru un kārto kartupelīšus, kas gareniski pārgriezti uz pusēm. Kartupelīšiem vajadzētu atrasties ar pārgriezto pusi uz leju.
- Kartupeļus apslaka ar olīveļļu, pievieno sāli un liek cepties uz 30 minūtēm.
- Tikmēr nosusina izmērcētos Indijas riekstus un sablendē kopā ar buljonu vai ūdeni, garšvielām un citrona sulu.
- Kad kartupelīši izcepušies, mazliet tos atdzesē un ar karoti izgrebj vidiņus. Izgrebto masu liek bļodā un ar dakšu samīca (ja tā tiks sablendēta, tad tā iegūst, manuprāt, savādu un lipīgu konsistenci). Samīcīto kartupeļu masu sajauc ar riekstu masu un visu kārtīgi sajauc! Un pilda izgrebtajos kartupelīšos. Es to izdarīju ar karoti, bet to noteikti var darīt arī ar konditorejas tūtu.
- Papildina vēl ar garšvielām un zaļumiem un bauda siltus vai aukstus! Kartupeļu pildījumu noteikti var variēt un izmēģināt pievienot, piemēram – ceptus sīpolus, papriku, lociņus, dažādas garšvielu kombinācijas u.tml.
Nesenie komentāri