« #zerowaste recepte – kārtainie Indijas riekstu saldējuma batoniņi || Dabīgās anti-age pretnovecošanās kosmētikas apskats »
Ļoti iespējams, ka šis deserts ir labākais, kas šonedēļ atgadījās ar manām garšas kārpiņām. Fantastiski garšīgas karameles konfektes bez liekām sastāvdaļām. Tev vajadzēs 5-6 sastāvdaļas, kuras ir pieejamas arī #zerowaste (beziepakojuma) formātā, ja apciemosi Zeroveikalu – kā to darīju es. Iesver tieši tik, cik gribas un liec savā maisiņā vai paķer turpat Zeroveikalā bezmaksas papīra turzu.
Kas nepieciešams?
- 80 g mandeļu, apgrauzdētu uz pannas
- 80 g nerafinēta brūnā cukura
- 1-2 ēdamk. ūdens vai augu piena
- 100 g valriekstu
- 250 g šokolādes dražeju
- šķipsna sāls
Kas jādara?
- Sablendē mandeles ar cukuru. Pievieno 1 ēdamk. ūdens vai augu piena un turpina blendēt. Novērtē konsistenci. Tai jābūt riekstu sviesta konsistencē. Ja masa ir pārāk bieza, pievieno vēl mazliet (burtiski dažus pilienus) ūdens un sablendē atkārtoti.
- Uz plakanas pamatnes izklāj cepamo papīru un ar tējkaroti gatavo masu kārto konfekšu formās uz pamatnes.
- Ar rokām valriekstus ieliek ķepīgajā konfekšu masā. Liek visu saldētavā uz ~4-5 stundām.
- Nākamajā dienā izkausē šokolādes dražejas. Ja tā neizkūst krēmīgi, tad kausēšanas procesā pakāpeniski pievieno šokolādes masai augu pienu un turpina kausēt līdz masa kļūst viendabīga. Ņem saldētavā sastingušās riekstu karameles un iemērc šokolādē no visām pusēm. Liek atpakaļ uz tās pašas plātnes. Uzkaisa uz konfektēm mazliet sāli un ievieto atpakaļ saldētavā uz 3-4 stundām.
- Uzglabā konfektes saldētavā!
Tavas pārdomas par rakstu