Avokado friteri

Vai ticēsiet, ja teikšu, ka garšo pēc frī kartupeļiem? Mīksts vidiņš un kraukšķīga garoziņa. Un viss veselīgs (ja saskaņosi ar veselīgu mērci)! Kurš gan būtu domājis, ka arī avokado var piedzīvot šādu piedzīvojumu.

 


 Kas nepieciešams? (dubulto vai trīskāršo recepti pēc savas izvēles)

Kas jādara?

  1. Uzliek krāsni karsēties līdz 220C.
  2. Pagatavo vienā traukā panējumu – sajaucot miltus kopā ar VegEgg un garšvielām. Otrā traukā ielej 3-4 ēdamk. eļļas (eļļas daudzums atkarīgs no tā, cik bagātīgi avokado tajā iemērksi).
  3. Pārgriež avokado uz pusēm, izņem kauliņu un ar nazi sagriež strēmelītēs. Izmantojot karoti – izgrebj strēmelītes no avokado.
  4. Katru strēmelīti vispirms iemērc no visām pusēm eļļā un tad miltu maisījumā. Kārto uz cepamās plātnes, uz kuras izklāts cepamais papīrs.
  5. Liek cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm (mandeļu miltiem ir tendence mazliet ātrāk piedegt).
  6. Izņem no krāsns un ēd vēl siltus ar iecienītāko mērci!



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *