Kā pagatavot kokosriekstu ”bekonu”?

Kokosriekstu ‘’bekons’’ ir veģetārs! Kādēļ tāds nosaukums? Jo garša un kraukšķīgā tekstūra atgādina īstu bekonu, kas lieliski papildina svaigos salātus, sviestmaizes, uzkodu mērcītes un dārzeņu ēdienus! Pagatavojams vien 10 minūtēs.

Kas nepieciešams?

2 tases (160 g) Rapunzel nesaldinātu kokosriekstu čipsu

1 ēdamk. Cosmoveda kokosriekstu tauku

2 ēdamk. Arche Tamari fermentētas sojas mērces

1 ēdamk. Rapunzel kļavu sīrups, grad C

Garšvielas

1 tējk. Sonnentor paprikas pulvera

1 tējk. Sonnentor BBQ garšvielu maisījuma

Šķipsna Himalaju jūras sāls un Sonnentor maltu melno piparu

Kas jādara?

Sakarsē krāsni 160C un ieklāj cepamajā traukā cepamo papīru.Turpat uz papīra izklāj visas sastāvdaļas un ar rokām kārtīgi sajauc!

Liec krāsnī, pēc 6 minūtēm apmaisi un turpini cept vēl 5-7 minūtes, kamēr kokosriekstu bekons kļūt kraukšķīgs un brūns. Lūko, lai neapdeg!

Atdzesē un papildini salātus, sviestmaizes, uzkodu mērces un visdažādākos dārzeņu ēdienus! Kokosriekstu bekonu uzglabā istabas temperatūrā aptuveni 1 nedēļu.

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

paraksts_biobl_Il



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *