Kā pagatavot kokosriekstu jogurtu bez piena produktiem?

Varbūt arī Tu centies no uztura izslēgt piena produktus, bet tik ļoti kārojas jogurts? Man jā! Jogurts ar ogām un grauzdētiem riekstiem ir mans vis-vismīļākais veselīgais deserts. Tā, lūk, beidzot pagatavoju jogurtu bez piena produktiem! Un sanāca lielisks – tādēļ dalos ar jums. Receptē ieteikto daudzumu droši vari dubultot vai arī trīskāršot, jo jogurts ledusskapī var stāvēt līdz 2 nedēļām!

Kas nepieciešams?

1 bundža Cosmoveda kokosriekstu piena

2 kapsulas vai tabletes probiotikas (es izmantoju Higher Nature Pro-Daily,kas piemērotas arī veģetāriešiem un vegāniem)

1 tējk. Rapunzel agar-agar (lai iebiezinātu)

2 ēdamk. saldinātāja pēc izvēles, piemēram Biona kokosriekstu cukura vai daži pilieni stēvijas

Stikla burciņa uzglabāšanai

Kas jādara?

Burciņai, kurā uzglabāsi jogurtu, jābūt sterilai – izskalo to ar verdošu ūdeni!

Nelielā katliņā ielej bundžu kokosriekstu piena un samaisi, līdz piens iegūst viendabīgu un krēmīgu konsistenci. Pievieno 1 tējk. Agar-agar, bet nemaisi! Liec katliņu uz plīts un karsē uz vidējas uguns. Kad sāk parādīties mazi burbulīši, tad vari samaisīt un samazini uguni. Turpini karsēt (5-10 minūtes), paralēli ik pa brīdim apmaisot, līdz agar-agar ir pilnībā izšķīdis.

Noņem katliņu no uguns un atdzesē pienu līdz aptuveni 40-50 grādiem. Pievieno probiotiku kapsulas un samaisi (ja izmanto probiotiku tabletes – iepriekš tās sasmalcini līdz pūderim). Pievieno saldinātāju un lej burciņā, uzliec vāciņu un liec siltā, bet izslēgtā cepeškrāsnī. Atstāj burciņu tur 16-24 stundas.

Kad jogurts ir nostāvējis siltumā aptuveni 1 dienu, tad vari likt ledusskapī un uzglabāt līdz 2 nedēļām!

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

paraksts_biobl_Il

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *

Translate »