Kā pareizi izmantot agaru? – pasaules veselīgākais deserts

Agars ir augu valsts alternatīva želatīnam. Tas ir 100% dabīgs un tiek iegūts no aļģēm. Nav konstatēts, ka tas izraisītu alerģijas, kā arī tas piemērots vegāniem un veģetāriešiem.
To pirmo reizi atklāja Japānā 1658. gadā un kopš tā laika tas tiek plaši izmantots Āzijas virtuvē, it īpaši desertos. Agaram nav ne smaržas, ne garšas, ne krāsas. Tādēļ tas lieliski iederas kulinārijā!
Tas pilda trīs galvenās īpašības – kā recinātājs (veidojot želeju), biezinātājs un emulgators (palīdzot apvienot vielas).

Man ļoti ilgu laiku šķita, ka agara izmantošana ir ārkārtīgi sarežģīta, līdz pamēģināju! Ļoti vienkārši – agars šķīst karstā ūdenī un sacietē, kad atdziest. Zemāk skati recepti šim – iespējams, ka pasaules veselīgākajam saldajam ēdienam! Turklāt šajā saldajā ēdienā varam likt lietā ledusskapī aizkavējušās saldētās ogas, vai jebkurus augļus, kas pa rokai!

Ogu-augļu želeja

Kas nepieciešams?

4 tases ūdens

3 tējk. Rapunzel agara

2 ēdamk. Rapunzel kļavu lapu sīrupa

Augļi un ogas pēc izvēles (es izmantoju 2 kivi, 100 g mango un 100 g saldētu ogu mix)

Kas jādara?

1. Katliņā uzsildi ūdeni un iemaisi agaru un kļavu sīrupu. Vāri aptuveni 10 minūtes, līdz agars pilnībā izšķīdis, paralēli maisot.
2. Lej masu lēzenā četrstūrveida traukā vai piemērotā formā un agara masā ar rokām smuki kārto augļus un ogas. Atdzesē aptuveni 10 min. un liec ledusskapī uz ~30 min. saželēt.
3. Griez gabalos un baudi!



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *