Kafijas-riekstu karameles batoniņi bez cukura + KONKURSS

Esmu atklājusi, ka našķiem nemaz nav jābūt izteikti saldiem vai sāļiem – manā izpratnē tiem jābūt sātīgiem un garšas ziņā sabalansētiem. Ja man ledusskapī stāv šādi veselīgie batoniņi – mana dzīves našķošanās daļa ir balansā. Pēc šāda apēsta batoniņa – miers uz stundām, sabalansēts cukura līmenis un veselīgs prāts un ķermenis. Jūsu uzmanībai mani pēdējā laika iecienītākie batoniņi, kas pagatavojami acumirklī + KONKURSS, kurā vari laimēt svarīgu šīs receptes sastāvdaļu – kokosriekstu eļļu.


Šoreiz recepte ar pievienoto vērtību – konkursu – laimē receptē pieminēto Cosmoveda kokosriekstu eļļu bez smaržas 300 g! Līdz 20.06.2018. tepat komentāros zem šīs receptes uzraksti oriģinālu veidu kā izmantosi laimēto kokosriekstu eļļu! 20.06.2018. tepat komentāros paziņošu 2 laimīgos un nosūtīšu privātu ziņu uz komentārā norādīto e-pasta adresi.


Kas nepieciešams?

Kafijas kārtai
3/4 tases Cosmoveda kokosriekstu eļļas bez smaržas
1 tase Rapunzel kakao pulvera
2 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu piena
2 tējk. Simon Levelt šķīstošā kafija

Riekstu kārtai
1 tases riekstu sviesta, piemēram Rapunzel 4 riekstu sviesta
1/3 tases Cosmoveda kokosriekstu eļļas bez smaržas
2 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu piena
Šķipsna Himalaju rozā sāls

Kas jādara?

  1. Katliņā uz lēnas uguns izkausē un sajauc visas kafijas kārtai nepieciešamās sastāvdaļas. Lej lēzenā četrstūrveida traukā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Liek saldētavā sastingt.
  2. Pa to laiku, kamēr sastingst pirmā kārta, katliņā uz lēnas uguns izkausē un sajauc visas riekstu kārtai nepieciešamās sastāvdaļas. Riekstu masu lej pa virsu sastingušajai kafijas kārtai. Sasaldē aptuveni 1 stundu, sagriež gabalos un ievieto atpakaļ saldētavā. Gardumu uzglabā saldētavā!



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

29 Komentāri

  1. Sandra

    Sveiki! Ja laimēšu kokosriekstu eļļu, pamēģināšu jaunā kāruma recepti, gribas nogaršot. 🙂 kokosriekstu eļļu ļoti izmantoju vasarā, sauļošanās sezonā pirms un pēc uzturēšanās saulē pareizajā laikā pēc Ājurvēdas ieteikumiem.

  2. Annija

    Ja kādu laiku plānoju no kokosriekstu eļļas pagatavot šokolādītes (kokosriekstu eļļa + kakao + medus vai cits saldinātājs + kanēlis) un dažādu veidu saldējumu.

  3. Una

    Atbrauks ciemos meitiņa un izmantos to gardumu gatavošanai

  4. Kristilla

    Izmēğināšu šo našķi!

  5. Signe

    Vienmēr , kad vāru brokastu putru, pievienoju ēdamkaroti kokosriekstu eļļas kreftīgākai garšai. Lietoju to arī kā alternatīvu sviestam cepumu pamatnē manai īpašajai ceptajai siera kūkai. Mans vīrs to lieto arī ierīvējot iekšstilbus pirms pusmaratona distances, lai nenoberžas. Bērniem ziemā smērēju uz sejas, kad ārā ir lieli mīnusi, lai sals nekož vaigos. Pielietojumus varētu uzskaitīt nebeidzami daudz.

  6. Ieva

    Pirmkārt uztaisīšu superīgu ķermeņa eļļu, piepilinot kokosriekstu eļļai lavandas aroterapijas eļļiņu dažus pilienus 🙂 kolosāls ādas mitrinātājs pēc saules peldēm.
    Otrkārt uztaisīšu garšīgās trifelītes sev un bērniem-samaļ kopā dateles,čia,saulespuķu,ķirbju sēklas, mandeles, aprikozes,žāvētas plūmes, pievieno kokosa eļļu. Masu saveļ bumbiņās un izviļā kakao vai kokosa skaidiņās. Ieliek saldētavā uz laiciņu! Ņam ņam!

  7. Annija

    Izmantošu saldumu un kūku pagatavošanai. Tāpat tieši tagad, vasarā, ir svarīgi pulutināt arī savus matus, kam lieliski noder arī kokosriekstu eļļa 🙂

  8. Kristiana

    Lutināšu savus matus ar šo eļļu! 🙂

  9. Egija

    Man ļoti patīk gatavot kruasānus un štrūdeles, tieši šiem našķiem izmantošu kokosriekstu eļļu 😊

  10. Arta

    Kokosriekstu eļļu izmantoša ar brūno cukuru kā maigu skrubi lūpām vai vienkārši kā lūpu balzāmu.
    Vēl viens no variantiem – kokosriekstu eļļu izmantošu kā kosmētikas noņēmēju acu ēnām vai vienkārši sejas mitrināšanai. (Kas palīdz arī uzacu matiņu augšanai, vai pareizajās vietās uzklājot uz sejas strādā arī kā dabiskais hailaiteris).

  11. Kristīne

    Izmantošu mutes skalošanai no rītiem (oil pulling). Tas jau iegājies kā rīta rituāls un zobārste atzīmējusi, ka zobi ir labākā stāvoklī 😉

  12. Dace

    Kokosriekstu eļļu izmantošu veselīgo pankūciņu cepšanai.Mēdzu aizrauties un pankūkās iecept visu iespējamo,ko var samalt kafijas dzirnaviņās,pārvēršot par miltiem.

  13. Anna

    Kokasriekstu eļļu izmantoju gan kulinārijā, gan kā kosmētisko līdzekli, bet vislielākais prieks tiek suņukam – ar eļļu apsmērē sasprēgājušo degungalu un tiek kā gardums spīdīgai spalvai.

  14. Alise

    Izmantošu šo laimēto kokosriekstu eļļinu,lai palutinātu savu punci un mitrinātu ādu skaistajā gaidību laikā!

  15. Ludmila

    Izlietošu pievienojot savai brokastu kafijai . Bezsmaržas noderēs arī pankūku cepšanai bērniņam .

  16. Agnese

    Noteikti daudz vairāk lutināšu sejas ādu un matus, un protams, ka pagatavošu arī savu mīļāko siera kūku, kur sviesta vietā lieliski iederas tieši kokosriestu eļļa!

  17. Linda

    Ak, kokosriekstu eļļai ir tik daudz pielietojumu, ka tā mūsu mājās tiek patērēta lielos daudzumos. Kosmētikai un ķermeņa kopšanai- dabīgais dezodorants, ķermeņa krēma vietā sajaukta ar ēteriskajām un citām eļļām, matu maskām, klāt pašas gatavotajam saules aizsardzības krēmam. Pārtikā – veselīgiem našķiem, tādi kā šis, jebkā cita cepšanai (olīveļļu es izmantoju tikai aukstā veidā, bet gatavoju ar kokosriekstu eļļu vai gī sviestu). Pat mazajai bēbītei tas ir vienīgais ķermeņa kopšanas līdzeklis – smērēju galvā, lai mīkstinātu piena krevelīti, lietoju kā ķermeņa krēmu maigās ādiņas kopšanā.

  18. Signe

    Kokosriekstu eļļu izmantošu šī garduma pagatavošanai un arī kà ķermeņa eļļu ikdienā.

  19. Lelde

    Dabīgs lubrikants 😉 kā arī lietoju matiem, ķermenim un cepot pankūkas

  20. Eva

    Protams, izmantošu šo noderīgo dāvanu šīs un citu veselīgo našķu pagatavošanā, kā arī pirms un pēc dodoties gozēties saulītē, BET – vislabāk man garšo kafija! Melna, laba kafija no rīta. Lai gan, no rīta, tukšā dūšā dzert melnu kafiju nav veselīgi, tādēļ pievienošu tējkaroti kokosriekstu eļļas un uzreiz kafijas garša būs maigāka, saldenāka un būs daudz patīkamāka/maigāka manam kunģim 🙂

  21. Kristīne

    Mana plauktiņā kokosriekstu eļļa noteikti ir viens no universālakiem produktiem. Es to izmantoju ēdienu pagatavošanai, ķermeņa kopšanai un veselībai. Katru rītu es sāku ar oil pulling, kas palīdz uzturēt mutes dobumu veselu, es iesaku to darīt katram:) Vasarai sākoties kokosriekstu eļļa aizstāv man sauļošanās eļļu no veikala un es esmu pārliecināta par to sastāvu.
    Ka arī pirms divām nedēļām esmu pasūtijusi Coconut Bowls, tie ir šķīvji no lieliem kokosriekstiem kuri nesatur plastmasu, ir nature friendly un viegli pārstrādājas. Ik pa ~20 lietojamiem tie ir jāsmērē ar kokosriekstu eļļu lai uzturēt laba stāvoklī! Tāpēc kokosriekstu eļļa man ļoti noderētu!;)

    1. Ilva BekmaneIlva Bekmane (Raksta autors)

      Urrā!! Konkurss ir noslēdzies! Cosmoveda bio kokosriekstu eļļas burciņu iegūst Anda un Kristīne! Sazināšos ar jums e-pastiski 🙂

      P.S. Katru mēnesi Biobloga sociālajos tīklos rīkoju vismaz vienu bioloģisku konkursu!

  22. Agnese

    Šī koksriekstu eļļa ir tik tiešām universāla. Es to iesaku izmantot gatavojot keksiņus un dažādus raw saldumus. Tā lieliski noder šokolādes pagatavošanā: kakao pulveris + kokosriekstu eļļa (1:1) + saldinātājs pēc izvēles (es izmantoju dateļu sīrupu) + šķipsniņa sāls. Iesaku izmēģināt pagatavot arī svaigo avokado kūciņu ar laimu, ko arī līdzīgi kā šo batoniņu var laikus pagatavot un turēt saldētavā, kad sagribas ko gardu un atsvaidzinošu. Un pieminēšu arī to, ka šī eļļa noder arī mājās gatavojot riekstu vai sēklu sviestus, lai iegūtu viendabīgāku un šķidrāku konsitenci, bet neaizmainītu garšu. Kokosriekstu eļļas pielietojumu veidi ir tik tiekšām neskaitāmi!

  23. Dailis

    Es no kokosriekstu eļļas pagatavotu garšīgas kūkas un pankūkas. Un iepriecinātu arī savu ādu!

  24. Anda

    Noteikti pagatavošu vegāno machas tējas – piparmētru saldējumu, kura sastāvā ir arī kokosriekstu eļļa. Šis saldējums ir savdabīgs Meteorīts draugu pulkā. Interesanti klausīties, ko degustējot min draugi, kas varētu būt saldējuma sastāvā 🙂

    1. Ilva BekmaneIlva Bekmane (Raksta autors)

      Urrā!! Konkurss ir noslēdzies! Cosmoveda bio kokosriekstu eļļas burciņu iegūst Anda un Kristīne! Sazināšos ar jums e-pastiski 🙂

      P.S. Katru mēnesi Biobloga sociālajos tīklos rīkoju vismaz vienu bioloģisku konkursu!

  25. Anna

    Man patīk vienkāršība, kā arī daudzveidība, kas ir raksturīga kokosriekstu eļļas pielietojumam. Taisu zobu pastu (k-eļļa, Himalajas sāls, soda, ēteriskā piparmētru ella), skrubi (k.eļļa, brūnais cukurs,lavandas ēteriskā eļļa), konfektes (fudge) un regulāru smērēšanu šur tur un likšanu putrā nemaz jau neminu.

  26. Aiga

    Vēlos izmēģināt dabisku zobu tīrīšanu un balināšanu ar kokosriekstu eļļu (coconut oil pulling)

  27. Ilva BekmaneIlva Bekmane (Raksta autors)

    Urrā!! Konkurss ir noslēdzies! Cosmoveda bio kokosriekstu eļļas burciņu iegūst Anda un Kristīne! Sazināšos ar jums e-pastiski 🙂

    P.S. Katru mēnesi Biobloga sociālajos tīklos rīkoju vismaz vienu bioloģisku konkursu!

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *