Ķirbju-ingvera biezzupa ar kokosriekstu mannu

Un, kad jūs pagaršosiet.. mm.. Biezzupas tradicionāli tiek gatavotas ar saldo krējumu. Tā vietā pievienoju “Nutiva” kokosriekstu mannu.  Un mazliet pikantumam ingvers. Visiem garšoja!

Kas nepieciešams?

(~3 personām)

-1 ēdamk. kokosriekstu eļļas (mana favorīte ir no Rapunzel)

-aptuveni 1,5cm ingvera gals, smalki sakapāts

-2 vidēja izmēra burkāni, nomizoti un sagriezti ripiņās

-400g ķirbja, sagriezts kubiņos (man bija riekstu ķirbis)

-1 vidējs saldais kartupelis, sagriezts kubiņos (‘kreptīgumam’ derēs arī parastie kartupeļi)

-2 selerijas kāti, smalki sagriezti (ja ir pretenzijas pret seleriju, tad var droši iztikt bez)

-2 glāzes ūdens

-1 Rapunzel bioloģiskais buljona kubiņš

-2 ēdamk. Nutiva kokosriekstu mannas

Kas jādara?

1.Katliņā uzkarsē kokosriekstu eļļu un mazliet apcep ingveru. Pievieno visus dārzeņus un viegli apbrūnina.

2.Pievieno bioloģisko buljona kubiņu un pielej ūdeni.

3.Uzliek vāciņu un vāra aptuveni 30 minūtes uz vidējas uguns. Vai arī līdz dārzeņi ir mīksti.

4.Zupu lej blenderī, pievieno kokosriekstu mannu un sablenderē līdz krēmīgai konsistencei.

5.Pasniedz zupu ar apgrauzdētām ķirbju sēklām, svaigiem dīgstiem vai maizes grauzdiņiem.

 

paraksts_biobl_Il



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *