Saldā kartupeļa-kokosriekstu pīrāgs

Man ļoti patīk vegāniskās kūkas, tomēr man mazliet apnicis tradicionālais vegānisko kūku pildījums – banāni, avokado un indijas rieksti. Tādēļ vēlējos izmēģināt pildījumu ar saldo kartupeli! Sanāca perfekti, turklāt arī diētiskāk nekā ierasts!

Kas nepieciešams?

Pamatnei

100 g Rapunzel žāvētas dateles, bez kauliņiem

½ tējk. Himalaju jūras sāls

1 tase iecienītāko riekstu, es izvēlos Rapunzel valriekstu

1 tase Rapunzel kokosriekstu čipsu vai Cosmoveda saldinātu kokosriekstu čipsu

Šķipsna Rapunzel Burbona vaniļas

Pildījumam

1 liels saldais kartupelis

2 iepakojumi Isola Bio kokosriekstu krēma

Pa 1 tējk. Sonnentor kardamona, Ceilonas kanēļa

Šķipsna Himalaju sāls

Dekorācijai

2/3 tases sasmalcinātu iemīļotāko riekstu, piemēram Rapunzel valrieksti

Miziņa no 2 bio apelsīniem

2 ēdamk. Cosmoveda rožūdens

Šķipsa Rapunzel Burbona vaniļas

Kas jādara?

Uzkarsē krāsni 185C. Liec saldo kartupeli, tāpat veselu, cepeškrāsnī uz 45 minūtēm (iepriekš vari sadurstīt ar dakšiņu, lai kartupelis ātrāk izceptos).

Kamēr kartupelis gatavojas, atsevišķā cepešpannā ber pamatnei un dekorācijai nepieciešamos valriekstus (1 un 2/3 tases) un ieliec cepeškrāsnī uz 10 minūtēm apgrauzdēties. Apgrauzdētos riekstus (1 tasi) un pārējās pamatnei nepieciešamās sastāvdaļas sablendē. Iegūto masu klāj traukā, kurā gatavosi pīrāgu, ar pirkstiem kārtīgi izlīdzinot maliņas. Liec ledusskapī.

Pagatavo pildījumu – sablendē gatavo saldo kartupeli un pārējās pildījuma sastāvdaļas. Lej pa virsu pamatnei. Liec atkal ledusskapī sastingt.

Sajauc visas dekorēšanai nepieciešamās sastāvdaļas un dekorē pīrāgu! Ja vēlies pīrāgu stingrāku, tad liek atdzesēties saldētavā! Ledusskapī pīrāgu vari uzglabāt 2-3 dienas, bet saldētavā vismaz 1 mēnesi!

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

paraksts_biobl_Il



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *