Šokolādes kūka bez miltiem

Superlaba kūka. Bez miltiem, bez olām, bez piena produktiem. Viss vegānisks un bezglutēna. Sastāvā arī ķirbis! Elementāri pagatavojama.

Kas nepieciešams?

½ tases Rapunzel kakao pulveris

½ tases Biona kokosriekstu cukura

2 tases ķirbja pure

1 tase Rapunzel kļavu sīrupa, grad A

1 tējk. Rapunzel Burbona vaniļas

Šķipsna Himalaju sāls

1 tāfelīte Vivani tumšās šokolādes kausēšanai

1 tase Rapunzel kokosriekstu eļļa

TOPPINGI PĒC IZVĒLES

Ogas

Isola Bio kokosriekstu krēms

kuka

Kas jādara?

1.Sagatavo ķirbja pure – sagriez ķirbi nelielos gabaliņos un uz vidējas uguns, pielejot mazliet ūdens, sautē aptuveni 20 minūtes. Ja savārīsi vairāk biezeņa nekā nepieciešams – vari uzglabāt to saldētavā un izmantot nākamreiz.

2.Uzsildi krāsni līdz 190 grādiem un sagatavo cepamo trauku, ieklājot tajā ar kokosriekstu eļļu ietaukotu cepamo papīru. Mana cepamtrauka diametrs – 20 cm.

3.Bļodā liec kakao, kokosriekstu cukuru, ķirbja pure, kļavu sīrupu, Burbonas vaniļu un sāli. Un noliec pagaidām malā.

4.Ūdens peldē izkausē šokolādi un kokosriekstu eļļu. Un lej to klāt bļodā pie kakao/kokosriekstu cukura/ķirbja masas. Kārtīgi sajauc.

5.Masu lej uz cepamā papīra un izlīdzini. Liec krāsnī uz aptuveni 60 minūtēm.

6.Atdzesē kūku un izņem no cepamā trauka. Liec ledusskapī uz nakti, lai sastingst. Pasniedz ar ko vien vēlies – piemēram kokosriekstu krēmu un ogām.

    kirbis2 soko1 soko2

kuka2

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

paraksts_biobl_Il



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *