Veselīgi saldā kartupeļa brauniji + video

Līdz šim visgardākie brauniji, kas tapuši manā virtuvē! Vegāniski, nesatur glutēnu un rafinēto cukuru. Brauniju noslēpums ir saldais kartupelis, kas braunijus padara sulīgus, mīkstus un citādā ziņā ārkārtīgi garšīgus. Kamēr uzņēmu gatavā braunija bildes, aizkadrā tajā laikā nenoturējos un notiesāju gabaliņu 🙂 Šķiet, ka šo recepti pēc gadu desmitiem arī varēs nodot mazbērniem. Nu ļoti laba. Iesaku visiem brauniju faniem. Zemāk video un rakstiska recepte.

 


Kas nepieciešams?

Glazūrai (pēc izvēles)

Kas jādara?

1. Lai pagatavotu saldo kartupeli, to ņem ar visu mizu, sadursta ar dakšu un cep krāsnī 50-60 minūtes 220C.

2. Kad saldais kartupelis gatavs, to atdzesē un nomizo un liek blenderī kopā ar visām pārējām sastāvdaļām. Blendē līdz viendabīgai masai.

3. Ietauko cepamo trauku un tajā liek braunija masu. Cep 200C 25-30 minūtes.

4. Ja ir vēlēšanās brauniju padarīt vēl šokolādīgāku. Uz lēnas uguns katliņā izkausē kokosriekstu eļļu un šokolādi. Lej pāri gatavajam braunijam! Kad šokolāde ir viegli sastingusi, griež gabalos un uzglabā ledusskapī.


 



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

2 Komentāri

  1. Lelde

    Vai VegEgg vietā var likt ko citu? Vai 2 ēd.k aizstāj 2 īstās olas?

    1. Ilva BekmaneIlva Bekmane (Raksta autors)

      jā, var likt arī 2 īstās olas! Vai 2 ēdamk. čia sēklu + 4 ēdamk. ūdeni

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *