Nosvinēsim aizvadīto gadu, pagatavojot kādu no 2016. gada BioBloga populārākajām receptēm!
Kvinojas plācenīši
Kad gribas ko sātīgu, kraukšķīgu un elementāru. Vegāni un bezglutēna. Piemēroti jebkurai ēdienreizei – brokastīm, pusdienām un vakariņām. Kvinojas vietā vari plācenīšos izmēģināt arī novārītu amarantu vai prosu. Recepti skati šeit.
Karameles ķirbja fudge
Kā izmantot veselīgo ķirbi, ja arī negaršo ķirbis? Pagatavo ”fudge”, jeb saldos kumosiņus. Tradicionālo “fudge” gatavo ar cukuru un sviestu. Tomēr vēlos piedāvāt veselīgāku versiju, kas ir arī vegāna un bezglutēna – sastāvā nav piena produkti, milti un rafinētais cukurs! Saldumu interesantāku padarīs, ja izmantosi, piemēram, riekstu vai sviesta ķirbi. Ja vēlies sevi vairāk palutināt, papildinājumam lieliski būs rieksti, žāvēti augļi un baltā šokolāde! Recepti skati šeit.
Veselīgi cepumi no 5 sastāvdaļām
Nav jācep. Vegāni. Bezglutēna. Elementāri! Vienmēr esmu jaunu un vienkāršu saldumu recepšu meklējumos, kuru pagatavošana neaizņem daudz laika un ar ko nav kauns cienāt arī ciemiņus. Šoreiz jūsu uzmanībai kukurūzas pārslu cepumi tikai no 5 sastāvdaļām! Tie lieliski garšos arī, ja papildināsi ar žāvētiem augļiem vai, piemēram, kausētu šokolādi. Recepti skati šeit.
Kā pagatavot pankūkas bez olām un bez glutēna
Nesen kā Biotēkas plauktos atrodams jauns produkts – VegEgg, jeb olu aizvietotājs. Tātad, kā vislabāk notestēt šo produktu? Jācep pankūkas! Pačukstēši, sanāca ļoti elementāras un baigi labās. Tā kā man vairāk saldumkāre, tad cepu saldajā versijā, bet noteikti pamēģināšu arī sāļajā versijā, receptē nepievienojot saldinātāju un banānu. Tās pasniegšu ar tomātiņu un fetas sieru. Lieliski! Recepti skati šeit.
Šokolādes kūka bez miltiem
Superlaba kūka. Bez miltiem, bez olām, bez piena produktiem. Viss vegānisks un bezglutēna. Sastāvā arī ķirbis! Elementāri pagatavojama. Recepti skati šeit.
Lai garšīgi!
Tavas pārdomas par rakstu