Pudiņš ir vegānisks, bet sastāvā nav ne avokado, ne banāna, ne tofu 😊 Protams šīm sastāvdaļām nav ne vainas, bet tās jau mazliet apnikušas un gribas sajust tādu īstu šokolādes krēmīgo garšu. To arī man lieliski izdevās īstenot.
Pēdējā laikā esmu iecienījusi desertus gatavot ar stēviju, jo tai ir neitrāla ietekme uz cukura līmeni asinīs un pēc vienas porcijas ir gana. Ja netīk stēvijas garša, tad droši var pievienot arī kokosriekstu cukuru vai citus dabīgos saldinātājus, tikai tad šokolādes pudiņš vairs neskaitīsies bez cukura versijā.
Kas nepieciešams?
2 tases Isola Bio kokosriekstu krēma (derēs arī kokosriekstu krēms no bundžas)
¼ tases Rapunzel kakao pulvera
Aptuveni 15 pilieni RAAB šķidrās stēvijas vai 4 tējk. Comptoirs stēvijas pulvera (var izmantot arī kokosriekstu cukuru vai citus dabīgos saldinātājus)
Šķipsna Rapunzel vaniļas pulvera
Šķipsna Himalaju sāls
½ tases Isola Bio rīsu-kokosriekstu (vai jebkura cita) piena + ½ tējk. Rapunzel agar-agar
Sauja Rapunzel valriekstu vai citi mīļākie rieksti
Kas jādara?
1.Katliņā uzkarsē kokosriekstu krēmu, pievieno kakao pulveri, stēviju, vaniļas pulveri un sāli un maisi līdz viss ir viendabīgs.
2.Atsevišķi samaisi kokosriekstu pienu ar agaru, pēc tam pievienojot katliņā pie pārējām sastāvdaļām. Nepārtraukti maisot pavāri 2 minūtes.
3.Iemaisi masā sasmalcinātus valriekstus un pildi masu sev tīkamos trauciņos. Liec ledusskapī uz nakti līdz pudiņš ir sacietējis!
Tavas pārdomas par rakstu