Ātri un vienkārši pagatavojams krēmīgs vegāniskais svaigais siers jeb biezpiens! Lieliska ideja brokastīm vai uzkodai. Turklāt kopā ar svaigiem zaļumiem un tomātu ripiņu aizved bērnības noskaņās.
Pēdējā laikā man ir ļoti iepaticies eksperimentēt ar dažādām vegāniskajām receptēm, lai pagatavotu alternatīvas piena produktiem. Recepte vegāniskajam skābajam krējumam šeit. Un, kas labāk sader ar skābo krējumu, ja ne biezpiens?
Kas nepieciešams?
- 1 tase Rapunzel lobītu saulespuķu sēkliņu, izmērcētu
- ½ tase ūdens
- 3 ēdamk. rauga pārslu
- 2 ēdamk. Rapunzel extra virgin olīveļļas
- Liela šķipsna Himalaju jūras sāls
- 2 ēdamk. Raw Health ābolu sidra etiķis
- 2 ēdamk. citrona sulas
- Pēc izvēles – mazliet svaigas dilles
Kas jādara?
Viss ģeniālais ir vienkāršs – sablendē visas sastāvdaļas kopā (izņemot zaļumus). Saglabājot pacietību, jo tas var aizņemt aptuveni 10-15 minūtes, līdz veidojas perfekti viendabīga masa. Var būt nepieciešams vairākas reizes ar lāpstiņu noskrāpēt masu no blendera malām. Kad masa ir viendabīga, tad pievieno zaļumu un blendē vēl aptuveni 1 minūti.
Uzglabā ledusskapī, noslēgtā traukā, aptuveni 1 nedēļu. Lieliski garšo uz maizes vai galetēm, kā arī kā latviešiem patīk – kopā ar vārītiem kartupeļiem.
Nesenie komentāri