Kā izmantot veselīgo ķirbi, ja arī negaršo ķirbis? Pagatavo ”fudge”, jeb saldos kumosiņus. Tradicionālo “fudge” gatavo ar cukuru un sviestu. Tomēr vēlos piedāvāt veselīgāku versiju, kas ir arī vegāna un bezglutēna – sastāvā nav piena produkti, milti un rafinētais cukurs! Saldumu interesantāku padarīs, ja izmantosi, piemēram, riekstu vai sviesta ķirbi. Ja vēlies sevi vairāk palutināt, papildinājumam lieliski būs rieksti, žāvēti augļi un baltā šokolāde!
Kas nepieciešams?
1/2 krūzes Rapunzel kokosriekstu sviesta
1/4 krūzes novārīta un sablendēta ķirbja
3 ēdamk. Rapunzel kļavu sīrupa, grade A
1/2- 1 krūze Biona kokosriekstu cukura
2 ēdamk. Rapunzel mandeļu muss
1 tējk. Sonnentor garšvielu maisījuma kafijai
Kas jādara?
Visas sastāvdaļas liec katliņā. Uz vidējas uguns, aptuveni 3-5 minūtes, nemitīgi maisi, līdz veidojas viendabīga un krēmīga masa. Lej masu četrkantīgā traukā, kurā ieklāts ar kokosriekstu eļļu ietaukots cepamais papīrs. Kad masa padzisusi, liec trauku saldētavā uz aptuveni 2 stundām. Kad sacietējis – sagriez gabalos un našķojies! Pēctam, ja vēlies, lai saldums būtu nedaudz mīkstāks, vari uzglabāt to ledusskapī.
Tavas pārdomas par rakstu