« Kas ir serums? Kā piemeklēt sev piemērotāko serumu? || Veselību un dzīvesprieku veicinošo 6 dāvanu ceļvedis »
Viegli pagatavojama saldā maize, kas nesatur glutēnu un olas! Maizīte sanāk sulīga un mīksta – gluži kā kūka. Kviešu miltu vietā izvēlējos rīsu miltus, izdotos noteikti arī ar kādiem citiem alternatīvajiem miltiem, piemēram griķu. Kā arī rafinēto cukuru aizvietoju ar kokosriekstu cukuru. Un tam visam papildus pavisam vienkārša pagatavošana. Visas nepieviešamās sastāvdaļas sajaucu, izmantojot blenderi, beigās iemaisot pāris sastāvdaļas pēc izvēles, ar kurām arī Tu vari būt radošs.
Kas nepieciešams?
- 3 gatavi banāni
- 1/3 tases Cosmoveda kokosriekstu eļļas bez smaržas, izkausēta
- 2 tases (200g) BauckHof pilngraudu rīsu miltu
- 1 tējk. BioVegan cepamā pulvera
- Šķipsna Himalaju sāls
- 1 tējk. Cosmoveda Ceilonas kanēļa
- 2 ēdamk. Arche Vegg Egg olu aizvietotāja (+ 4 ēdamk. ūdens)
- 1/3 tases (50g) Biona koksriekstu cukura
- Pēc izvēles mīklā pievienoju: 1/2 tases bumbiera gabaliņu, 1/2 tāfelītes sadrupinātas Vivani tumšās šokolādes, sauja žāvētu augļu un riekstu (pistācijas, zīdkoka ogas, mandeles, rozīnes)
- Toppingam jeb dekoram: 1/2 smalki sagriezta bumbiera, sauja dažādu žāvētu augļu un riekstu un 1/2 tāfelīte Vivani tumšās šokolādes
Kas jādara?
- Uzsilda krāsni 180C.
- Tikmēr pagatavo mīklu. Es to darīju blenderī – vispirms sablendējot tikai banānus un kokosriekstu eļļu. Tad pakāpeniski pievienoju visas atlikušās sastāvdaļas, turpinot blendēt. Beigās mīklā iemaisīju bumbiera gabaliņus, šokolādi un žāvētus augļus. (Pagaidām vēl nepievienojot toppinga sastāvdaļas).
- Mīklas masu liek piemērotā formā, kurā ieklāj cepamo papīru. Es liku keksa formā, bet vienmēr ir iespēja būt kreatīvam un izvēlēties to, kas pa rokai!
- Liek krāsnī uz 40 minūtēm. Izņem maizi no krāsns, papildina ar toppinga sastāvdaļām – bumbieri, žāvētiem augļiem un šokolādi un turpina cept 10-15 minūtes.
- Atdzesē, griež gabalos un labu apetīti! Maizi uzglabā ledusskapī. Bauda kā desertu vai arī, piemēram, brokastu ēdienu!
Tavas pārdomas par rakstu