Šī veselīgā mērce ir diētiskāka alternatīva humusam. Tuvajos austrumos tā tiek saukta arī par Baba Ganoush un baudīta ar grilētu pitas maizi. Tā ļoti labi garšo arī kopā ar ceptiem dārzeņiem un sāļajiem plācenīšiem. Turklāt šī mērce satur vairākas saujas vitamīnu!
Kas nepieciešams?
– 1 baklažāns
– Līdz 1 daiviņai ķiploka
– Sula no 1/2 citrona
– Pētersīļi (es pieliku pus bunti)
– 3-4 ēdamk. Rapunzel extra virgin olīveļļas
– Šķipsna Sonnentor kūpināta sāls
– Šķipsna Sonnentor kūpinātas paprikas pulvera
Kas jādara?
1. Krāsni sakarsē līdz 225 grādiem un liek tajā uz pusēm pārgrieztu baklažānu (nepievienojot eļļu) uz aptuveni 40 minūtēm. Kad baklažāns apcepies, izņem to no krāsns un atdzesē.
2. Ar rokām noloba baklažāna mizu un liek mīkstumu blenderī. Blenderī pievieno arī visas pārējās sastāvdaļas un labi sablendē!
Tavas pārdomas par rakstu