Nesen kā Biotēkā uzgāju interesantu jaunumu – melnos turku zirņus. Tajos ir vairāk šķiedrvielu, mazāks GI (glikēmiskais indekss) un to garša ir riekstaināka. Šo neparasto turku zirņu iedvesmota, pagatavoju lieliskus salātus, apgrauzdējot tos garšvielās kraukšķīgus (receptē arī slepenā sastāvdaļa, ar kuras palīdzību ēdienu var pagatavot kraukšķīgāku). Salātus papildināju ar ātri pagatavojamu krēmīgu zemesriekstu mērci Āzijas noskaņās. Mērce sanāca tik laba, ka nākošo reizi pagatavošu lielāku mērces porciju un glabāšu ledusskapī, lai pievienotu arī citiem ēdieniem.
Kas nepieciešams?
Mērcei (sastāvdaļu skaits pietiks 3-4 porcijām)
- 4 ēdamk. Biona krēmīga zemesriekstu sviesta
- 1 ēdamk. Raw Health nefiltrēta ābolu etiķa
- Sula no 1 laima
- 3 ēdamk. extra virgin olīveļļas
- 2 ēdamk. Arche Shoyu gaišās sojas mērces
- 1,5 ēdamk. Biona dateļu sīrupa
- 1 neliela daiviņa ķiploka
Turku zirņiem
- 1/2 bundžas Biona konservētu melno turku zirņu
- Cosmoveda kokosriekstu eļļa bez smaržas, cepšanai
- Sonnentor kumins, Himalaju jūras sāls
- 1 tējk. Bauck Hof kukurūzas ciete
Salātu pamatam
- Jebkuras iecienītākās salātlapas
- Burkāns un gurķis, sagriezts salmiņos
Kas jādara?
Blenderī pagatavo mērci – uzreiz liekot visas sastāvdaļas un blendējot 2-3 minūtes.
Uzkarsē pannu un izkausē kokosriekstu eļļu, liek uz pannas turku zirņus un maisot pievieno garšvielas un kukurūzas cieti! Kukurūzas cieti lieku, lai turku zirņi būtu kraukšķīgāki. Turku zirņus cep uz vidējas uguns vidēji 10 minūtes.
Sagatavo uz šķīvjiem salātlapas un dārzeņus – droši eskperimentē pēc savas gaumes, gurķis un burkāns ļoti labi iederējās salātu kompozīcijā! Kad turku zirņi gatavi – liek tos uz salātiem un bagātīgi pārlej mērci!
Tavas pārdomas par rakstu