Fenomenāli garšīga un veģetāra zupa, kas ir tik laba, ka var tikt baudīta gan pēcsvētku atslodzē, gan arī likta uz svētku galda! Recepti adaptēju pēc šīs versijas, izmantoju maigāku garšvielu kombināciju un vairāk dārzeņu. Ar šīm garšām atgriezos Marokas burvībā un iepazīstināju arī citus ar tās garšām! Jāpiemin, ka zupa būs gatava vien nepilnā pusstundā un garšos lieliski ar grauzdētu maizi!
Ja interesē vairāk ielūkoties marokāņu dzīves aizkulisēs, blogā esmu veltījusi divus rakstus pēc sava vasaras ceļojuma uz Marekešu šeit un šeit.
Kas nepieciešams?
- 2 ēdamk. eļļas cepšanai
- 1 liels sīpols, smalki sakapāts
- 3 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
- Garšvielas (Pa 1 tējk. Sonnentor koriandra, kumina, kurkumas, saldās paprikas, Pa ½ tējk. Ceilonas kanēļa, Himalaju jūras sāls)
- 1 bundža Biona konservētu tomātu
- 2 tases Rapunzel sārto lēcu, noskalotu
- 4 vidēji burkāni, sarīvēti vai sasmalcināti virtuves kombainā
- 3 vidēji kartupeļi, sagriezti kubiņos (var izmantot arī 1 lielu saldo kartupeli)
- 3 Rapunzel buljona kubiņi
- ½ cukīni, sagriezta kubiņos (aizvietoju oriģinālreceptē nepieciešamo selerijas kātu)
- Citrons
- Zaļumi pēc izvēles (veikalā uzdūros bazilikam, kas ar šo zupu garšo lieliski)
Kas jādara?
- Katlā uzkarsē eļļu. Apcep sīpolu un ķiploku viegli brūnu. Pievieno visas garšvielas un apcep vēl minūti.
- Turpat katlā pievieno konservētos tomātus, lēcas, burkānus, kartupeļus un aplej ar karstu ūdeni, aptuveni 1,5l. Katlā pievieno arī buljona kubiņus. Uz lēnas uguns vāra 10-15 minūtes. Ik pēc 5 min apmaisot.
- Pievieno katlā cukīni un vāra vēl 10 minūtes. Kad zupa gatava, izvēlējos pusi no tās sablendēt, lai izveidotu krēmīgāku konsistenci, bet saglabātu dārzeņu gabaliņus. Sablendēto daļu pievienoju atpakaļ katlā.
- Pasniedzu zupu pārlietu ar mazliet citrona sulas un pārkaisītu ar baziliku.
Tavas pārdomas par rakstu