Līgo svētki bez šašlika neesot īsti svētki! Nu, tad jāgatavo savs sojas šašliks! Piedāvāju recepti, kas ir gatava aptuveni 40 minūšu laikā un nav nepieciešams soju marinēt neskaitāmas stundas! Kā arī vari izvēlēties – pagatavot šašliku pannā vai uz grila restēm!
Kas nepieciešams?
4 tases ūdens
2,5 tases jeb aptuveni 150 g Rapunzel bio sojas gabaliņu, 8-30mm
1 ēdamk. Rapunzel extra virgin olīveļļas
½ tases zaļās paprikas, smalki sagrieztas
1/2 tases sīpola, smalki sakapāta vai sagriezta gredzenos
2-3 daiviņas ķiploka, smalki sakapātas vai samaltas
Mērcei:
1/4 tases ūdens
3 ēdamk. Alce Nero tomātu biezeņa
1 ēdamk. Raw Health ābolu etiķa
1 ēdamk. Rapunzel kļavu sīrupa
1 ēdamk. Rapunzel melases sīrupa
1 ēdamk. Arche Shoyu vai Tamari sojas mērces
1 ēdamk. Biona sinepes
Pa šķipsnai Sonnentor timiāna, asā karija, melno piparu un Rapunzel Atlantik sāls
Kas jādara?
Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno sojas gabaliņus, samazini uguni un turpini karsēt vēl 15 minūtes.
Kamēr vāri soju, sajauc nelielā bļodiņā visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas.
Uz pannas uzkarsē eļļu un apcep papriku, sīpolu un ķiploku dažas minūtes. Nokās ūdeni no apvārītās sojas un pievieno soju pannā. Apcep dažas minūtes, līdz viegli brūna.
Tālāk vari izvēlēties divas opcijas – turpināt karsēt soju pannā, vai izmantot grilu.
Ja izvēlies pirmo opciju, pievieno sojai pagatavoto mērci un uzliek pannai vāku. Samazina uguni un sautē vēl 20 minūtes, ik pēc 2-3 minūtēm apmaisot.
Ja izvēlies grilu, tad noņem pannu no uguns un atsevišķā bļodā sajauc soju ar mērci. Atdzesē un liek grila cepšanai piemērotās restēs un apgrilē aptuveni 5-7 minūtes no katras puses!
Pasniedz ar ko vien vēlas – rīsiem, dārzeņiem vai ietītu tortiljā!
Tavas pārdomas par rakstu