« Glazēti puķkāpostu ‘’spārniņi’’ || Detox: Ajūrvēdiskā attīrīšanās ar kičari. Konsultē ārste Guna Vilka. »
Ticiet man, es arī nebiju iedomājusies, ka saldumos varētu iederēties pākšaugi! Un kļūdījos. Uz šīm trifelēm pat var likt derības, jo pēc garšas tās ir kā autentiskas šokolādes trifeles! Turklāt veselīgākas un bez vainas apziņas var notiesāt pat vairākas vienā reizē.
Lai pagatavotu šīs trifeles ir nepieciešamas 6 sastāvdaļas un aptuveni 30-40 minūtes tava laika!
Kas nepieciešams?
- 1 bundža Biona konservētu melno pupiņu
- 2 ēdamk. Rapunzel ķirbju sēklu miltu
- 1 ½ ēdamk. Rapunzel kokosriekstu eļļas
- 3 ēdamk. Rapunzel kļavu sīrupa, grad A
- 5 ēdamk. Rapunzel kakao
Glazūrai
- 100 g Vivani 85% kakao tumšās šokolādes
- 1 tējk. Rapunzel kokosriekstu eļļas
Kas jādara?
- Noskalo konservētās pupiņas un liek blenderī, turpat pievieno ķirbju sēklu miltus, kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu un kakao. Sablendē, līdz veidojas viendabīga masa. Var nākties vairākas reizes ar karoti noskrāpēt masu no blendera malām un sablendēt atkārtoti.
- Liek masu ledusskapī sastingt uz 10 minūtēm. Pēc tam veido ar rokām trifeles (man sanāca 14 trifeles) un ieliek atkal ledusskapī, kamēr pagatavo glazūru.
- Nelielā katliņā vispirms izkausē kokosriekstu eļļu un turpat pievieno tumšo šokolādi. Kausē 2-3 minūtes. Ņem no ledusskapja trifeles un ar irbulīšu palīdzību apviļā šokolādē.Ja vēlas, tad trifeles var apviļāt arī kakao pulverī un/vai riekstos.
- Liek ledusskapī sastingt vismaz uz 2 stundām.
- Uzglabā ledusskapī un bauda veselīgo saldumu
Masa sanāca tik bieza, ka nebija iespējams nemaz sablenderēt. Pievienojot saldo krējumu, tas izdevās.
Paldies, ka dalies! Iespējams, ka masas biezums atkarīgs no melnajām pupiņām 🙂 man ar konservētajām sanāca ļoti labi.
Trifeļu masa šobrīd atpūšas ledusskapī, bet es jau mazliet pagaršoju un tā ir apbrīnojami garda un neticami, ka no melnajām pupiņām! Liels paldies par recepti!
Uz veselību! 🙂
Paldies par recepti, ļoti gardas! Blendēšanas process veicas daudz labāk, ja sākuma blendē pupiņas ar kokoseļļu un sīrupu, kad masa ir viendabīga, tad pievieno pārējās sastāvdaļas, nekas nebija jāskrāpē no malām un konsistence sanāca perfekta, bez pupu gabaliņiem. Lieliski sanāk arī ar mandeļu miltiem.
Paldies, ka padalījies! Man slikts ieradums visu samest blenderī jau uzreiz :))