Karamelizēti griķu kraukšķi ar vaniļu un riekstiem

Šie kraukšķi mainīs jūsu dzīvi! Brokastis noteikti! Īsts sapnis kopā ar pašgatavotu kokosriekstu jogurtu, saldējumu vai pārkaisīti pāri smūtija bļodai vai putrai!

Pirms pāris dienām šo recepti ievietoju Instagramā. Tā ieguva tik lielu atsaucību, ka izlēmu mazliet upgradot un pagatavot vēlreiz, iemūžinot arī blogā! Kraukšķi ir elementāri pagatavojami un ja apsolies sev visu uzreiz nenoēst, var tikt uzglabāti ilgu laiku! Turklāt, izskatās tik labi, ka vari apsiet burciņai lenti un uzdāvināt kādam!

Kas nepieciešams?

1 tase Rapunzel zaļie griķu

¼ tases Rapunzel lobītu saulespuķu sēklu

½ tases sasmalcinātu Rapunzel lazdu riekstu vai citu riekstu

¼ tases Rapunzel kokosriekstu čipsu, nesaldinātu

Šķipsna jūras sāls, Ceilonas kanēļa, Rapunzel Burbonas vaniļas pulvera

¼ tases Rapunzel grad A vai grad C kļavu sīrupa vai 3 ēdamk. Biona kokosriekstu cukura

2 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu eļļas

Kas jādara?

Uzkarsē krāsni līdz 210 °C. Tikmēr pannā uz plīts izkausē kokosriekstu eļļu, pievienojot kokosriekstu cukuru vai kļavu sīrupu un garšvielas. Pannā pievieno griķus, saulespuķu sēklas, lazdu riekstus, kokosriekstu čipsus un kārtīgi sajauc, lai viss ir noklāts ar glazūru. Pastāvīgi maisot, glazē aptuveni 2 minūtes.

Cepeškrāsns plātnē ber glazētos riekstus un griķus, vienmērīgi izklāj un grauzdē vēl 12-17 minūtes, ik pa brīdim mazliet apmaisot (uzmani, lai nepiedeg!). Atļauj tiem atdzist un glabā slēgtā traukā.

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

paraksts_biobl_Il



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *