Vegāniskais svaigais siers

Ātri un vienkārši pagatavojams krēmīgs vegāniskais svaigais siers jeb biezpiens! Lieliska ideja brokastīm vai uzkodai. Turklāt kopā ar svaigiem zaļumiem un tomātu ripiņu aizved bērnības noskaņās.

Pēdējā laikā man ir ļoti iepaticies eksperimentēt ar dažādām vegāniskajām receptēm, lai pagatavotu alternatīvas piena produktiem. Recepte vegāniskajam skābajam krējumam šeit. Un, kas labāk sader ar skābo krējumu, ja ne biezpiens?

Kas nepieciešams?

Kas jādara?

Viss ģeniālais ir vienkāršs – sablendē visas sastāvdaļas kopā (izņemot zaļumus). Saglabājot pacietību, jo tas var aizņemt aptuveni 10-15 minūtes, līdz veidojas perfekti viendabīga masa. Var būt nepieciešams vairākas reizes ar lāpstiņu noskrāpēt masu no blendera malām. Kad masa ir viendabīga, tad pievieno zaļumu un blendē vēl aptuveni 1 minūti.

Uzglabā ledusskapī, noslēgtā traukā, aptuveni 1 nedēļu. Lieliski garšo uz maizes vai galetēm, kā arī kā latviešiem patīk – kopā ar vārītiem kartupeļiem.



Ilva Bekmane

Bloga autore

Jau vairāk kā 3 gadus esmu daļa no Biotēkas. Un esmu viena no pirmajām, pie kuras nonāk jaunākie bio produkti un tendences. ''Zaļš'' un bioloģisks dzīvesveids ir mana ikdiena. Tādēļ arī esmu izveidojusi šo blogu, lai dalītos savā kaislībā un zināšanās par ilgtspējīgu dzīvesveidu un palīdzētu arī jums izdarīt pareizās izvēles!

Cieņā pret sevi un pasauli sev apkārt,
Ilva Bekmane

Pārdomām

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti *