Garšīgi
Garšīgi
Kokosriekstu miltu keksiņi – saldums skaistumam
Esmu atklājusi fantastiskus bioloģiskos kokosriekstu miltus. Tie ir īpaši smalka maluma un ļoti garšīgi. Tos pievienoju pankūkām, mērcēm un pat biezzupām. Tomēr pats gardākais, ko esmu iecinījusi no tiem uzmeistarot – keksiņus skaistumam. Kādēļ skaistumam? Tādēļ, ka tajos nav ne ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Atklājam patiesību par palmu eļļu
Biotēkā spriedām par taukiem, eļļām, to veselīgumu un neveselīgumu... un apstājāmies pie palmu eļļas, kas mums izraisīja viskarstākās diskusijas. Tā nu nespējām savā sarunā nonākt pie galīgā kopsaucēja, tāpēc izlēmu vairāk papētīt to, kas slēpjas ar nostāstiem apvītajā palmu eļļā ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Bezgrēka pica bez miltiem
Iedevu šo picu pagaršot pārliecinātam tradicionālās picas piekritējam. Ziniet, šī bezgrēka pica viņam garšoja un pat ļoti! Un zinu, ka garšos arī tev! Kas nepieciešams? Pamatnei -1 puķkāposts, sadalīts pavisam mazās rozetītēs -1 lauku ola (olu var aizvietot ar sojas ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
#no-bake Mandeļu un dateļu našķis
Man rudens asociējas ar zeltainām krāsām. Un mandelēm. Šajās brīvdienās pamēģini mandeļu – dateļu #no-bake našķi. Bez glutēna, bez piena produktiem, bez miltiem, bez cukura. Tas perfekti piestāv skaistai rudens pastaigai. Nepieciešams Sastāvdaļas pielāgotas apmēram 20x15cm lielam traukam. -400g ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Sautējums ar fermentētām sojas pupiņām jeb – tempeh
Tempeh ir fermentētas sojas pupiņas. Ļoti sātīga un satur daudz olbaltumvielu. Tempeh fermentācijas procesā veido arī B12 vitamīnu, par kura deficītu mēdz satraukties vegānā uztura piekritēji. Pēdējā laikā uztura zinātnieki īpaši uzsver fermentēto produktu nozīmi mūsu organismā. Tie satur labās ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Zemesriekstu sviesta – šokolādes – banānu groziņi
Ļoti krēmīgi, mutē kūstoši un ārkārtīgi viegli pagatavojami - izdosies ikvienam! Bez cukura, bez miltiem, bez glutēna, ēd arī vegāni. Visi šie vārdi raksturo bezgrēka zemesriekstu sviesta- šokolādes- banānu groziņus. Nepieciešams (6 groziņiem) -50g Rapunzel zemesriekstu sviesta -1/2 banāna (sagriezts ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Vegānās bezglutēna šokolādes kūciņas
Debešķīgas. Bez piena produktiem. Bez olām. Bez glutēna. Elementāri pagatavojamas. Garšos visiem. Tiešām! Kas nepieciešams? -1 iepakojums Bauck Hof Brownies šokolādes kūciņu maisījuma (maisījums paredzēts aptuveni 12 mazām šokolādes kūciņām) -150 g Rapunzel kokosriekstu eļļas -2 ēd.k. sojas miltu (kā ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kas ir kvinoja?
Unikālā sastāva dēļ kvinoju (sauktu arī par kinvu, kinuā) dēvē par visu labību māti. Patiesībā tā nav graudaugs, bet gan lapu dārzenis ar ēdamām sēklām. Kvinoja var lepoties ar bagātīgu uzturvielu sastāvu un patīkamu, viegli riekstainu garšu.Tās sastāvā ir 12 ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Veselīgas alternatīvas ierastajiem našķiem
Bioloģiskā pārtika ir kvalitatīvākais un tīrākais, ko mēs varam ēst. Arī bioloģiskie našķi. Apēdīsi mazliet un pietiks. Tavs ķermenis būs uzņēmis kāroto un vienalikus tīro gardumu. Nebūs izjaukts līdzsvars organismā un ķermenim nebūs radīts šoks. Ēdienam ir jānāk no dabas ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Ilgu laiku turēta noslēpumā – Indijas jogu brīnumu sēne
Tā sauktā Tibetas piena sēne. Sēni atveda uz Eiropu poļu profesors, kurš 5 gadus dzīvoja un ārstējās Indijā. Viņš slimoja un lietojot šo sēni pilnīgi izveseļojās. Aizbraucot profesors saņēma to kā dāvanu. Sēne sastāv no baltiem graudiņiem, sākuma periodā 5-6 ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>