Garšīgi
Garšīgi
Bioloģiskā produkcija: vai ir vērts tērēt naudu?
Ir skaidrs, ka Latvijas platuma grādos nav atceļojuši visi iespējamie produkti ar bioloģisko sertifikātu. Tomēr, ja nav pieejas bioloģiskam greipfrūtam, tad tas nenozīmē, ka labāk ir neēst greipfrūtus nemaz. Par to arī šis raksts. Vēlos pastāstīt par produktiem, kurus var ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Biotekāra ēdienkarte vienai diena
Ieskats Biotekāra dienas ēdienkartē. Šādi ēdam ziemas periodā, kad svaigie zaļumi, ogas un augļi vēl nav pieejami. Visi ēdieni ir ļoti ātri un elementāri pagatavojami. Brokastīs visbiežāk ēdam putras - piemēram auzu, prosas, kvinojas vai griķu. Pusdienām savārām milzīgu katlu ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Ķirbju-ingvera biezzupa ar kokosriekstu mannu
Un, kad jūs pagaršosiet.. mm.. Biezzupas tradicionāli tiek gatavotas ar saldo krējumu. Tā vietā pievienoju "Nutiva" kokosriekstu mannu. Un mazliet pikantumam ingvers. Visiem garšoja! Kas nepieciešams? (~3 personām) -1 ēdamk. kokosriekstu eļļas (mana favorīte ir no Rapunzel) -aptuveni 1,5cm ingvera ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kraukšķīgie kvinojas plācenīši. Elementāri.
Kad gribas ko sātīgu, kraukšķīgu un elementāru. Vegāni un bezglutēna. Kraukšķīgie kvinojas plācenīši būs piemēroti jebkurai ēdienreizei - brokastīm, pusdienām un vakariņām. Kvinojas vietā vari plācenīšos izmēģināt arī novārītu amarantu vai prosu. Kas nepieciešams? -2 daiviņas ķiploka, smalki sakapātas (pēc ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Dīgsti un diedzēšana. Kādēļ un kā visvienkāršāk?
Kādēļ diedzēt? Pavasaris vai ziema, diedzēt uz palodzes un vairot veselību varam jebkad. Un nav svarīgi, ka veikalā tas gurķis un dilles ir nopērkami lētāk un bez pūlēm – savs ir savs: kopts, lolots, kas priecē mūsu dvēseli un garšas ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Ēdamas dāvanas, kuras vari pagatavot pati jau uz šiem svētkiem
Svētku laiks tuvojas. Pievieno sirsnību un labu enerģiju pašgatavotās un gardās dāvanās. Lūk, mūsu idejas. Granola Kas nepieciešams? -100g Rapunzel auzu pārslu -3 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu eļļas, izkausētas -4 ēdamk. medus, agaves vai kļavu sīrupa -Šķipsna Sonnentor kanēļa -Papildinājumi pēc ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kokosriekstu čipsu – godži ogu #superfood šokolāde. Bez cukura.
Vegāna. Bezglutēna. Bez cukura. Jā, tāda var būt šokolāde. Kas nepieciešams? -3 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu eļļas -3 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu sviesta (muss) -Saldinātājs pēc izvēles – mēs izmantojām pāris pilītes stēvijas -75g Rapunzel kokosriekstu čipsu -Šķipsna Himalaju sāls -50g Sonnenmacht ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Ja varētu izvēlēties tikai vienu, kurš tas būtu?
Man radās pārdomas, ko mīl Biotekāres Biotēkā... Ja būtu jāizvēlas tikai viens. Viens produkts no tūkstošiem - kas tas būtu? Un svarīgākais - kāpēc? Biotēkas plauktos atrodas tikai mūsu pašu notestētie, izmēģinātie produkti, kuri guvuši īpašu atzinību. Izdarīt izvēli ir ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Vegānais Parmesan siers pāris sekundēs – tikai 3 sastāvdaļas
Sākšu ar to, ka jāsaka liels paldies Biotēkas pārdevējai Līgai par elementāro recepti! Tikai trīs sastāvdaļas un vegānais Parmesan siers gatavs pāris sekundēs. Lieliska piedeva salātiem, sacepumiem un biezzupām. Kas nepieciešams? - 150 g Rapunzel indijas riekstu vai mandeļu -3 ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Vegānās bioloģiskās biešu kūciņas
Svētku noskaņās ir tapušas biešu kūciņas, kas lauž visus stereotipus par bietēm. Veselīgi. Bez glutēna. Bez piena produktiem. Vegānas. Kas nepieciešams? 6 kūciņām -2 vidējas bietes, vārītas vai tvaicētas un mizotas -1 banāns -100 ml Isola Bio mandeļu piena, pēc ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>