Garšīgi
Garšīgi
7 elementāri veidi kā aizvietot piena produktus
Šķiet, ka viena no manām labākajām izmaiņām uzturā – piena produktu izslēgšana. Lai arī man nav laktozes nepanesamības vai alerģijas, esmu novērojusi, ka izslēdzot lielāko daļu piena produktu no uztura, āda kļuvusi daudz tīrāka, mirdzošāka un ķermenis jūtas daudz labāk ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Viss, kas tev jāzina par garšvielām
Nekad neaizmirsīšu kādas draudzenes ieteikumu – lai liktu vīrietim mīlēt tevis gatavoto ēdienu – nežēlo garšvielas. Garšvielas ir kaut kas vairāk par sāli un pipariem. Īpašās garšu kombinācijas padara ēdienu bagātu, noslēpumainu un unikālu. Tajā pašā laikā arī pats ēdiena ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kā pagatavot vegānisku skābo krējumu?
Skābais krējums, kas nesatur piena produktus. Vakar pārliecinājos, ka tas garšo lieliski ar pikanto čili - meksikāņu ēdienu, kurš baudāms kopā ar tortilja čipsiem. Krējuma sastāvā arī vērtīgais ābolu sidra etiķis, Himalaju sāls un kumins. Vegāniskais krējums lieliski papildinās dažādus ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Detox dzēriens
Šoruden esmu ēdusi pārāk daudz saldumu. Kas darīts, tas darīts. Nolēmu sameklēt kādu līdzekli, kas attīrītu ķermeni, sniegtu enerģiju un galu galā palīdzētu cīnīties ar saldumkāri. Atradu īstu detox bumbu. Sastāvā esošais ābolu etiķis ir īsts lādiņš, kurš vēl pietam ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Šokolādes kūka bez miltiem
Superlaba kūka. Bez miltiem, bez olām, bez piena produktiem. Viss vegānisks un bezglutēna. Sastāvā arī ķirbis! Elementāri pagatavojama. Kas nepieciešams? ½ tases Rapunzel kakao pulveris ½ tases Biona kokosriekstu cukura 2 tases ķirbja pure 1 tase Rapunzel kļavu sīrupa, grad ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Veselīgi cepumi no 5 sastāvdaļām
Nav jācep. Vegāni. Bezglutēna. Elementāri! Vienmēr esmu jaunu un vienkāršu saldumu recepšu meklējumos, kuru pagatavošana neaizņem daudz laika un ar ko nav kauns cienāt arī ciemiņus. Šoreiz jūsu uzmanībai kukurūzas pārslu cepumi tikai no 5 sastāvdaļām! Tie lieliski garšos arī, ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Sarunas par ēdienu
Pavadījām saulainu pēcpusdienu. Svinot. Svinot lielisku dienu. Un svinot arī to, ka Biotēkas komanda šovasar veiksmīgi atvērusi 2 Biotēkas – t/c Alfa un P.Brieža ielā 33 – kopā veidojot maģisko skaitli 11. Svinējām arī ilgi lolotā projekta finišu – www.bio.lv, ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Atklājam patiesību – dabīgās kožļenes
Biotēkas plauktos esmu atradusi Chicza kožļenes - 100% dabīgas! Pamatsastāvā esošā Chicle gumija tiek iegūta no Chicozapote kokiem, kas pasaulē ir zināmi jau vismaz 300 gadus. Visas kožļenes sastāvdaļas dabīgi sadalās vidē. Konvenciālajās kožļenēs ir atrodamas tādas vielas kā polyisobutylene ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Karameles-ķirbja “fudge” #navjācep
Kā izmantot veselīgo ķirbi, ja arī negaršo ķirbis? Pagatavo ''fudge'', jeb saldos kumosiņus. Tradicionālo "fudge" gatavo ar cukuru un sviestu. Tomēr vēlos piedāvāt veselīgāku versiju, kas ir arī vegāna un bezglutēna - sastāvā nav piena produkti, milti un rafinētais cukurs! ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Superātrā bezglutēna pica
Ja garšo pica - jāēd pica. Un jāgatavo pašam! Šim nolūkam esmu atradusi ideālu produktu - BauckHof bezglutēna, bezrauga picas maisījumu. Picas sagatavošana aizņems vien dažas minūtes! Picas pamatni sapilda ar jebko, kas iet pie sirds - piemēram, tomātu mērci, ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>