Garšīgi
Garšīgi
Kraukškīgās siera – puķkāposta uzkodas
Pagatavojamas arī bez olām un bezglutēna versijā. Baudāmas kā uzkoda ar vegānisko ķiploku mērci. Lieliski papildina arī salātus, pievienojot svaigo salātlapu un dārzeņu bāzei. Kraukšķīga veselīgāka alternatīva uzkodām! Kas nepieciešams? Uzkodām ½ daļa no puķkāposta, sadalīta mazās rozetītēs ½ tases ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Viss, kas tev jāzina par tējām
Jau kopš sen seniem laikiem ir zināms, ka tēja ir unikāls līdzeklis ķermeņa spēcināšanai. Bet tējas tik dažādas un daudz - kādi tieši ir ieguvumi, kādu tēju vislabāk izvēlēties un kā to pareizi pagatavot? Skati arī lielo tēju ceļvedi! Kas ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
2016. gada populārākās receptes
Nosvinēsim aizvadīto gadu, pagatavojot kādu no 2016. gada BioBloga populārākajām receptēm! Kvinojas plācenīši Kad gribas ko sātīgu, kraukšķīgu un elementāru. Vegāni un bezglutēna. Piemēroti jebkurai ēdienreizei – brokastīm, pusdienām un vakariņām. Kvinojas vietā vari plācenīšos izmēģināt arī novārītu amarantu vai ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Vegāniskā marmora jeb marble kūka
Lai garšīgs svētku laiks gan šokolādes, gan vaniļas cienītājiem! Kļūdījos domājot, ka marmorkūka ir kaut kas ļoti sarežģīts un laikietilpīgs. Piedāvāju arī tev izmēģināt bez glutēna, bez laktozes un pēc iespējas veselīgāku alternatīvu marmorkūku! Iesaku cept keksa formā, lai var ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kāda atšķirība starp šiem produktiem?
Šeit ir viss kas tev jāzina. Kāda atšķirība kakao un kerobam, kokosriekstu sviestam un kokosriekstu eļļai vai matu balzamam un kondicionierim? Kopš apjautu, ka tik daudz gadījumu, kad tiek mēģināts cept kokosriekstu sviestā, piedūmojot visu virtuvi vai arī noķerts izbīlis, ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kā pagatavot veselīgākus bezglutēna piparkūku cepumus?
Tas brīdis klāt, kad jāsāk gatavot piparkūku mīkla. Ideāli, ja starp mīklas pagatavošanu un kraukšķīgā garduma cepšanu mīklu ledusskapī noturēsi vismaz pāris dienas. Recepte ir bezglutēna, bez rafinēta cukura un baltajiem miltiem, pagatavojama arī vegāniskajā versijā. Kas nepieciešams? 3 tases ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Vienkāršākās šokolādes trifeles – tikai 3 sastāvdaļas!
Mans mērķis atrast vienkāršāko trifeļu recepti vainagojās panākumiem! Šo trifeļu pagatavošanai jāizmanto vismazāk sastāvdaļu un jāpieliek vismazāk pūļu. Turklāt, domāju, ka šīs trifeles ir lieliska ideja gan svētku galdam, gan, iepakotas skaistā kastītē, – kā pašgatavota svētku dāvana. Kas nepieciešams? ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Nereibinošo dzērienu receptes svētku laikam
Šogad, kad svētku laikā mums maz brīvdienu, bezalkoholiskais dzēriens būs laba ideja! Ar šiem dzērieniem varēsi pavadīt svētku gaidīšanas laiku, iesākt svētku rītu un saskandināt svētku nogalē. Turklāt varēsi cienāt visus viesus, arī pašus jaunākos. Piedāvāju dažas idejas sildošiem, spirdzinošiem ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
6 superfoodi, kurus vērts pirkt
Kas ir superfoodi? Uzturā lietojami jaudīgi dabas produkti, kas piesātināti ar antioksidantiem, vitamīniem, minerālvielām, polifenoliem. Iekļaujot uzturā vairāk šos produktus, mēs uzņemam īstu uzturvielu lādiņu. Un kādēļ gan veselības stiprināšanas nolūkos neatgriezties pie dabas produktiem, kas ķermenim tik tuvi un ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kā pašam uzcept bezglutēna maizi?
Savas maizes cepšana man asociējās ar siltumu, viesmīlību, ģimenes sajūtu. Tajā visā kaut kas sirsnīgs- piepildīt māju ar svaigi ceptas maizes smaržu un dalīties. Vienmēr esmu domājusi, ka maizes cepšana ir ļoti sarežģīta, vēl pietam, ja vēlme pagatavot bezglutēna versijā ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>