Garšīgi
Garšīgi
Vegāniskie twix batoniņi
Veselīgāka Twix versija bez rafinētā cukura un piena produktiem. Pamatni pagatavoju uz mandeļu miltu bāzes, kuru papildināju ar zemesriekstu-karameļu pildījumu un nosēdzu ar 99% kakao šokolādes glazūru. Našķis izdevās lielisks - ideālā saldumā un ar pievienoto uzturvērtību! Nepieciešams: Pamatnei: - ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kārtainais vegan bezē deserts ar ogām
Šis ir klasisks deserts no Anglijas, kuru sauc arī par Eton Mess. Tas tradicionāli sastāv no 3 pamata sastāvdaļām - bezē, uzputota krēma un ogām. Pagatavoju šo klasisko desertu vegāniskā versijā, aizstājot olu bezē ar aquafaba bezē un putukrējumu ar ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Aquafaba vegānisko bezē recepte
Sāksim ar to, ka ''Aquafaba'' ir pupiņūdens, kuru iegūst no turku zirņiem vai baltajām pupiņām - novārot pats vai arī izmantojot konservētu pupiņu vai turku zirņu šķidrumu. Parasti šo šķidrumu lēju ārā līdz uzzināju, ka to var izmantot kā olas ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Vegāniskais Lieldienu saldums – aprikožu smalkmaizītes
Šoreiz, par godu Lieldienām, pagatavoju saldās aprikožu smalkmaizītes tikai ar 4 sastāvdaļām. To sastāvā nav raugs, olas un piena produkti. Interesanti, vai ne? Interesanti, ka olas ir kļuvis par Lieldienu simbolu, jo simbolizē jaunu dzīvību un to, ka pavasarī līdz ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Mājās fermentēti kāposti
Kādēļ ēst fermentētus produktus? Jo tie ir bagāti ar vērtīgajām labajām baktērijām un tie ir vieglāk asimilējami ķermenī tieši fermentētā veidā. Fermentēšanas process dārzeņus padara biopieejamākus un ķemenis labāk spēj uzņemt dārzeņos esošās uzturvielas. Turklāt - tie garšo ļoti labi! ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Rožu-pekanriekstu šokolāde
Februāra un Valentīndienas noskaņās sagatavoju īpašu un simbolisku šokolādi. Kakao un rozes tiek uzskatītas par dabas veltēm, kas palīdz atvērt sirdi, harmonizēt un vienlaikus viest gan spēku, gan mīlestību. Tas arī ir jūtams šokolādes garšā - kakao rūgtums un rozes ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Idejas garšīgām Ziemassvētku dāvanām + KONKURSS
Vai Tu arī esi decembra gaidās? Neatkarīgi no apkārt notiekošā, svētku rosība spēj uzlabot noskaņojumu. Silta un mājīga atmosfēra, kanēļa un garšvielu smarža, rosība virtuvē ar Ziemassvētku dziesmām, siltu cepeškrāsni, piparkūku un gardumu cepšanu.. Šķiet, ka svētku sajūta piešķir siltu ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Kakao un keroba pulveris. Kāda atšķirība?
Pēdējā laikā esmu aizrāvusies ar kakao un keroba dzērienu pagatavošanu un dzeršanu kafijas vietā. Manā uzmanībā ir nonākusi kakao un keroba labvēlīgā ietekme uz ķermeni, tādēļ vēlējos par to plašāk uzrakstīt arī blogā, lai Tevi iedvesmotu nomaināt ikdienišķo kafijas tasīti ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Salīdzinu augu pienus – kurš visgaršīgākais pie kafijas?
Šobrīd veikalos ir tik daudz dažādu augu pienu! Atceros tos laikus, kad bija vien pāris, vai arī nebija nemaz! Arī tie, kuriem nav iebildumu pret dzīvnieku valsts pienu, sāk izvēlēties augu pienus - jo tie ir garšīgi un dažādi! Kā ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>
Šokolādes ”fudge” no 4 sastāvdaļām
Ātri pagatavojams bez-piena un bez-rafinētā cukura saldums. Nepieciešama vien šokolāde, sīrups, riekstu sviests un Tonkas pupiņa. Tonkas pupiņa ir vaniļas garšas radiniece, tā saldumam piešķir karamelīgu vaniļas garšu. Kas nepieciešams? 200 g Vivani bio tumšās šokolādes desertiem 4 tējk ...
Lasīt tālāk >>
Lasīt tālāk >>